ПЕТАР Стешевић (17) и његов пријатељ избодени су насмрт у понедељак увече у Данској, а отац страдалог Петра сломљен трагедијом која га је задесила, у својој потресној исповести за тамошње медије изразио је бол коју осећа губитком сина.

- Ниједан родитељ не треба да сахрањује своју децу. После насилних догађаја који су се одиграли у Данској у понедељак увече, то је оно што сада две породице морају да ураде - пишу дански медији, преноси "Блиц". 

У среду је једном младићу (17) одређен притвор због убиства и покушаја убиства.

У задњим редовима седело је неколико рођака двојице убијених дечака, који су тешко суздржавали емоције.

Седамнаестогодишњи Петар Стешевић био је, према речима његовог оца, најсрећнији и највољенији дечак на свету.

"Његово срце је велико као планета"

- Када је одлазио од куће, увек је говорио 'Волим те'. Његов осмех је био топао као сунце, а срце велико као цела планета. Његов осмех је вредео милијарде. Било је то као да гледам милијарду цвећа - испричао је сломљени отац.

Трагични инцидент од понедељка дубоко је утицао на идилично насеље у Копенхагену.

У уторак, дан након убистава, одржана је бакљада уз велико учешће грађана града.

- Јесте ли чули да су та два дечака ишла у нашу средњу школу - питала је једна од житељки овог насеља.

Ненад Стешевић каже за локалне новине да је лепо што се толико људи појавило у част његовог сина и његовог погинулог друга.

Још не схвата да му је син тако брутално одузет и каже да његова породица мора да живи без Петра. На уставној расправи одржаној у среду, један младић (16) повезан са нападом је пуштен на слободу, али је и даље оптужен у том случају - изјаснио се да није крив.

Седамнаестогодишњи младић, коме је одређен четворонедељни притвор, сам се пријавио полицији и он делимично негира кривицу.

Полиција је у понедељак увече у 22.57 сати примила више пријава везаних за напад на младиће.

Полиција је тада са бројним патролама изашла на лице места где су затекли тројицу младића који су избодени ножем.

У питању су три пријатеља, од којих су два српска младића преминула, док је трећи прошао са повредама које нису опасне по живот.

"Дали смо све од себе да их одржимо у животу"

- Видели смо пет-шест људи, од којих двоје леже на земљи. Друга двојица су се успаничила, а двојица која леже на земљи су изгледали беживотно. Видели смо трећег, који је био убоден у ногу, изгледао је успаничено - прича један од очевидаца за локалне медије.

Одмах затим, заједно са супругом и пријатљем, приступио је пружању прве помоћи повређеним тинејџерима у виду масаже срца и притиска на убодне ране.

- Дали смо све од себе да их одржимо у животу. Дали смо све од себе - рекао је потресени човек.

Како је испричао, дошла је Хитна помоћ али је један младић преминуо пре њеног доласка. Други младић је изгубио живот касније те вечери.

Трећа жртва, која је, према речима очевица, убодена у ногу, преживела је и саслушана је у полицији.

- Тужна је ситуација. Не знам како да то опишем. Ужасна ситуација. А ја сам без речи. На крају крајева, они су мала деца. 17 и 18 година. Они су ипак деца. Као отац, мислим да је тужно што се овако нешто мора догодити младој особи - испричао је узнемирени становник овог насеља у Копенхагену.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".