Дејан је 23. марта прошле године са умишљајем убио супругу Снежану кухињским ножем, коју је претходно злостављао, а на терет му се стављају још два кривична дела  насиље у породици које је учинио над својом, тада малолетном и пунолетном ћерком. Девојке су те кобне вечери покушале да одбране мајку.

Снежана је, годинама пре него што је убијена трпела породично насиље, али је увек прелазила преко Дејановог малтретирања и ње и деце, јер како су комшије испричале тада за "Новости" није имала где да оде. Узорна супруга, добра мајка и колегиница покушавала је на све начине да заштити своју децу, али није успела у томе.

Последњи пут  је у тужилаштву дала изјаву "да се он променио" и "да ће започети нови живот", а чак и ћерка, која је требало да сведочи, рекла да је спавала када се десило насиље, и није желелеле да терети оца.

Истог дана десио се незапамћен злочин када је Дејан избо супругу и повреди ћерке. Жена је од последица преминула у нишкој болници.

Поред две кћери, Павловићи имају и сина, који је, како причају они који их познају, био поштеђен малтретирања, јер је бес оца насилника увек био усмерен на супругу и његове старије сестре.

Прича се да је Дејан био патолошки љубоморан и да је последњих година имао замерке на то како је Снежана васпитала женску децу. Комшије кажу да Дејан једном натерао Снежану и ћерке да у пола ноћи у пиџамама стоје испред куће на минус десет. Насилан и склон алкохолу, уливао је страх и родитељима, који су често узимали у заштиту своју снаху, а чак је и мајка била злостављана од стране сина.

Суђењу нису присуствовала деца.