- Звали су ме да хитно кренем за Беч, да радим у једном, тада можда и најјачем клубу тамо, зато што један колега из здравствених разлога није могао, па су звали мене да га мењам. Пошто је то била субота, нешто пред дочек Нове године, сви су радили и сви клавијатуристи са којима иначе сарађујем су били заузети. А они су нашли неког свог клавијатуристу тамо и рекли су да ће он да ме прати и да је то све супер. Ја сам рекао "Нема шансе", јер ипак имам свој неки програм и редослед песама, како радим свој наступ, па је ту било убеђивања и на крају сам сео у ауто, пун гас, стигао тамо, улетео у клуб и кренуо - прича Љуба и објашњава шта се даље дешавало:

- Рекао сам му коју прву песму певам, можда тада највећи хит, "Да се опет родим", он ме је погледао и рекао "Је л' то твоја песма?". Већ тад ми је било јасно да човек уопште није из посла, него да му је музика вероватно успутна ствар. Он чак ни клавијатуру није имао, него је позајмио од неког колеге. Није знао клавијатуру, ни где су ритмови, ни песме, ни репертоар, а клуб препун! Можете да замислите каква је ситуација, цео клуб гледа у тебе, а клавијатуриста не зна ниједну песму, гледа у мене, то је бламчина таква на бини била!

Како каже, није имао друге, него је морао да узме ствар у своје руке.

Онда сам ја почео да га гурам, нашли смо радан ритам који користимо и почео да свирам ја (смех). На то је он реаговао тако што ми је отео микрофон, рекао "Ајде ти свирај, ја ћу да певам". То је било једно тросатно бламирање, срећом па је ди-џеј имао неке матрице па смо то пуштали да бих певао, а клавијатуриста, ако могу тако да га назовем, је одмарао за то време. Ситуацију сам извукао једино тако што сам знао да свирам, тако да сам морао и то и да певам и да му преправљам хармоније, све сам морао да радим на бини, то је било ужасно - прича Љуба.

У то време већ је био у љубавном односу са својом садашњом супругом Катарином Колозеус, она га је подсетила како је изгледао, с обзиром на то да га је пратила на том наступу.

Ево Каћа каже, сећа се да ме је гледала са стране и да је видела да киптим од беса и да ћу неког да убијем или да сиђем са бине. Каже, она глува, која се не разуме у музику, је видела да све то нема везе са мозгом! Ја сам се пет пута најмање извињавао гостима и рекао да радимо са штапом и канапом и сналазимо се како стигнемо. Било је и тужно и смешно - закључио је Љуба.

(24седам)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".