Звездан Славнић, актуелни учесник шесте сезоне Задруге, већ неколико месеци борави на велелепном имању као такмичар овог ријалитија.

Јавности је годинама уназад познат као син легендарног кошаркаша Моке Славнића, али и жестоког момка са београдског асфалта који је починио убиство.

Према писању Гласа Јавности из 2001. године Врховни суд Србије ставио је тачку на убиство Оливера Јовановића када је двадесетчетворогодишњи Звездан Славнић осуђен на девет и по година затвора и упућен је на издржавање казне у затвор у Ваљеву.

Тада су жалбе београдског Окружног тужиоца, Зорана Славнића и Звездановог адвоката Бранислава Тапушковића одбачене као неосноване. Окружни тужилац тражио је већу казну за Звездана Славнића, а његов отац је у жалби навео да му син убиство није починио са умишљајем.

У образложењу одлуке Врховног суда објашњава се да је Славнић старији навео да његов син није имао разлога да тако нешто уради са умишљајем зато што сада покојног Оливера Јовановића није ни познавао, а нити је са њим био у сукобу или контакту. Отац је сматрао да је Звездан убиство починио у афекту јер је кобне ноћи наводно био изазван од друштва у коме је био покојни Оливер.

Фото: МУП

 

 

Оспорио је и казану као престрогу и навео да је његов син лошег здравља због урођене срчане мане. Ова чињеница, међутим, није ни помињана током суђења, па није ни узета у обзир приликом одмеравања казне. Звезданов бранилац оспорио је налаз вештака и утврђено чињенично стање тврдећи да је убиство починио из нехата. Оно што је суд прихватио као истину овако се одиграло.

Како се догодило убиство?

У ноћи између 6. и 7. марта 1998. године у дискотеци "Четири собе" нашли су се У.В., Оливер Јовановић и М. В. у пратњи две девојке. У оптужници је писало да је између У.В. и Звездана дошло до краће препирке, али због чега су се "закачили" тешко је рећи с обзиром да се У.В. никада није појавио пред поротом да исприча своју верзију догађаја. Звездан је на суђењу испричао да је био изазван његовим понашањем на подијуму за играње и да му је овај добацивао речима: "Шта је п**** устаните и играјте!"

Онда је Звездан устао и рекао У.В. да изађу напоље и поразговарају.

- Рекао ми је: Немам с тобом шта да причам. Ако имаш нешто да ми кажеш реци ми овде"'- објаснио је Звездан пред поротом.

Пошто је Звездан изашао испред дискотеке нешто касније појавио се и У.В.

Фото: С. Динчић, принтскрин Јутјуб/Задруга

 

 

- Када сам га угледао обратио ми се речима: 'Шта је било, шта хоћеш сада', а руке је држао иза леђа у висини појаса - тврдио је Звездан.

Онда је, по сопственом признању и речима неколико сведока, ударио У.В. руком и пиштољем по глави. У.В. је пао, а Звездан је испричао:

- Са десне стране видео сам једног крупног момка који је кренуо према мени. Некако сам направио искорак и кренуо да ударим Оливера који се окренуо у десно, вероватно да ескивира ударац - говорио је тада Славнић.

Затим га је негде испод потиљка ударио руком у којој је држао пиштољ. Пиштољ је, према његовим речима, склизнуо низ Оливерову главу и опалио.

- Све се догодило у секунди - објаснио је Звездан својевремено, држећи пиштоља у руци који му је судија дао за демонстрацију трагичног догађаја.

Сведок М.В. испричао је, међутим, да је Оливер у кобном тренутку био на око два метра од Звездана и да је, када се окренуо, видео пиштољ уперен према Оливеру. Одјекнуо је пуцањ.

- Нисам никога хтео да убијем и страшно ми је криво што се то десило. Оливера нисам ни познавао. Биће то велики ожиљак на мом срцу - рекао је Звездан на крају суђења.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

 

Звездан је након одслужене казне изашао из затвора, али је поновио неке од радњи на ивици закона у виду туча и разних обрачуна, те је поново његова безбездност била доведена у питање, а о томе је говорио и сам током првих месеци учешћа у Задрузи.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".