У закључку Владе Србије, објављеном у "Службеном гласнику", наводи се да је органима три нивоа власти препоручено да у областима из свог делокруга, зависно од надлежности, сами предузму мере или предложе влади доношење прописа и предузимање мера којим би се омогућило остваривање одређених погодности корисницима пензионерских картица које издаје Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Правним лицима у приватној и јавној својини и предузетницима препоручено је да омогуће остваривање одређених погодности корисницима пензионерских картица које издаје РФЗО.

У Закључку се наводи да се остваривање погодности може ближе уредити закључивањем појединачних споразума о сарадњи између наведених субјеката и РФЗО-а.

Фото: Н. Скендерија

 

 Сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање Пензионерске картице, поднеће захтев и добиће картицу. Почев од 15. марта 2023. године, преко овог портала, као и у свим организационим јединицама Фонда, на једноставан начин моћи ћете да подносете захтев за Пензионерску картицу - наводи се на Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање и додаје:

- Како бисмо израдили Пензионерске картице и на што бољи начин припремили мрежу друштвено одговорних правних лица и предузетника који ће обезбедити посебне попусте за вас, и предузели све активности којима се омогућују додатне погодности по основу добијених бодова, са применом пензионерских картица нове генерације почећемо од јесени. До тада ћемо вас благовременим и јасним информацијама припремити да на што ефикаснији начин искористите погодности које ће вам, сигурни смо, значајно побољшати материјални стандард.

Фото: П. Милошевић

 

Министар финансија Синиша Мали раније је најавио да ће пријаве пензионера заинтересованих за пензионерске картице почети 15. марта и додао да на њу има право 1,65 милиона грађана.

Истакао је и да је реч о "новој генерацији" пензионерских картица, које ће бити значајно унапређене у односу на постојеће које сада издаје ПИО фонд, јер ће нове картице нудити много више погодности.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

Подсетимо, коришћење "пензионерских картица" биће омогућено пензионерима од 1. октобра, а захваљујући њима имаће право на бројне погодности, првенствено на попусте у радњама и код плаћања рачуна.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".