Пожар је, подсетимо, букнуо око 7 сати у Улици 12. Српске бригаде у Новом Пазару, у породичном стану где је породица живела последњих годину дана и то наводно због грејалице на којој се сушио веш.

- Пробудиле су нас сирене Хитне помоћи, ватрогасци и полиција и кад смо покушали да иазађемо из зграде, ватрогасци су нам рекли да се вратимо у стан јер се догодио пожар и да има страдалих - каже један од житеља зграде и додаје:

- Осетио се јак мирис паљевине и црни густи дим у целој згради. Убрзо су нам рекли и где је избио пожар.

Комшије додају да су занемеле када су сазанали да су деца страдала.

- Чули смо да је троје деце било потпуно угљенисано, док је четврто преминуло у болници у Пазару. Најежили смо се, колика трагедија нас је задесила. Комшиница је случајно пролазила поред зграде и видела оца дечице како гори на тереаси - каже комшија и додаје:

- Човек је жив горео, ватра му је била на телу! Дозивао је помоћ, а покушао је и да отвори врата терасе како би дошао до своје деце и спасио их, али нажалост није успео, и пошто је и сам горео скочио је са терасе.

Неко од случајних пролазника је утрчао у зграду и покушао да помогне несрећним људима, а цела сцена је језиво деловала.

- Отац, иначе пореклом из Египта задобио је тешке опекотине и он је хитно транспортован за Београд, док је мајка дечице, иначе рођена Пазарка задобила лакше повреде и налази се у пазарској болници - каже комшија и додаје:

- Породица се у зграду доселила пре годину дана, а чули смо да им је стан купио њен ујак. Скућили су се ту, и били су помало затворени, а причали су искључиво на енглеском. Повређена жена је најбољи студент на медицини, али није још увек завршила за доктора, мислим да је то оставила по страни због деце.

- Ова трагедија што им се догодила је заиста незапамћена, и молимо се да они преживе, а како ће да живе с тим да су изгубили децу, заиста не знам - каже комшиница и додаје:

- Последњи пут дечицу сам видела прекјуче када су ми махали, а њихова мајка ми се тада љубазно јавила и питала како сам. Уделила ми је тада и комплимент како сам се лепо средила.

- Повређена је једном приликом комшији рекла да би желела да прода стан, а он јој је рекао када то буде желела да учини, да му се обрати јер би га он купио, Ето, можда је судбина тако хтела, да су се можда преселили били би живи. Проклета судбина - каже комшиница, док друга додаје:

- Не знам чиме су се бавили, али знам да су по цео дан били у кући, а настардала деца нису ишла у вртић, него су их родитељи чували. Двоје деце су близанци, једно је беба, а најстарије има пет година.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".