Наоружани нападачи убили су гувернера провинције Негрос Оријентал, на југу Филипина, а том приликом је убијено и пет цивила. Најмање шест нападача, опремљених панцирима и камуфлажним униформама, отворили су ватру на гувернера Роела Дегама испред његове куће у граду Памплони, а то је била само једна у низу пуцњава у којима су мете били регионални политичари у тој земљи.

Убијени цивили су били локални сиромашни сељаци који су дошли у гувернерову кућу да траже помоћ. Атентатори су побегли са три возила која су потом напустили. Неколико сати касније, полиција је ухапсила три мушкарца, а двојицу су идентификовали као бивше војнике.

- Моја влада се неће смирити док не приведемо правди починиоце овог подлог и гнусног злочина", поручио је председник Филипина Фердинанд Маркос млађи.

Ова земља има дугу историју политичког насиља, а само прошлог месеца је рањен гувернер Маминтал Алонто Адионг млађи, када је страдало пет његових телохранитеља, а један градоначелник је рањен у другој пуцњави када су нападачи изрешетали његов аутомобил. Било је и пуцњава у коме су нападачи носили полицијске униформе.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".