Они су, наоружани калашњиковима, успели да однесу 24 ролекс сата вредна 135.000 евра.

- Као чланови групе која упала у радњу у центру града идентификовано је укупно пет особа, а ухапшени су један Србин и Грк против који се терете за организовани криминал, разбојништво, тешку крађу у саучесништву као и за кршење закона о оружју - пише грчки медиј Прототхема.

Како наводе, део банде је био мушкарац С.П. (63) који се претварао да је муштерија како би помогао својим саучесницима да провале у продавницу.

- Организација је била структурисана у оквиру транснационалних криминалних група и организација балканског организованог криминала, међу којима истакнуто место заузимају Пинк Пантери. Карактеристично је да је српски вођа групе ухапшен због разбојништва које је починио 2017. године у златари у Швајцарској, али и због учешћа у пљачки златаре 2016. године у Словенији - наводи грчки медиј.

Како је утврђено, припадници наведене групе су набавили неопходну опрему, а то су пушке, чекић, и маске и заједно су одлучили да почине разбојништво у златари као и крађу мотора који су коришћени приликом извођења пљачке.

- Како би отежали лоцирање и повезивање са кривичним делима, тројица Срба, ушли су на територију Грчке и тамо боравили за време разбојништва, а напустили су је непосредно након извршења. Осим тога, боравили су у краткорочном изнајмљеном стану у Атини на неколико дана, који је коришћен као „база“ за чланове организације - наводи се.

(Ало)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".