Глумац је био лошег здравственог стања. Имао је темпаратуру и био је видно лоше. Међутим, није желео да откаже представу "Лет кукавчијег гнезда" јер ју је много волео, а карте су биле распродате.  

- Сала је била распродата као за свако извођење. Послао је кратку поруку “Не отказује се". Мартини је његова улога живота. Био је веома одговоран према публици и колегама, много пута је играо болестан, нерасположен, под температуром. Представа, ипак, није одиграна јер су колеге кад су виделе како лоше изгледа позвале Хитну помоћ. Завршио је у КБЦ Драгиша Мишовић - започела је Невена, па наставила:

- Прво пријемно одељење, убрзо полуинтензивна, а недуго затим и интензивна нега. Била сам убеђена да ће се извући, чак и кад су га прикључили на респиратор. Веровала сам да ће, као много пута до сада, пронаћи пут да нам се врати. Мислила сам да он једноставно не зна да умре. Слала сам му поруке, али одговора није било. А онда шок, неверица, јаук, празнина - рекла је Невена.

Фото: Н. Скендерија

 

Марко је сахрањен у костиму Мартинија, лика ког је тумачио у "Лету изнад кукавичјег гнезда".

- Марко није причао о смрти, веровао је, као и сви ми, како су најбоље године пред њим. Ипак, хтео је да узме костим Мартинија када се представа скине с репертоара и да га изложи поред цртачког стола нашег оца у стану у Крушевцу. Тата је био архитекта и сликар, па је Марко смислио да поред његовог стола постави тај костим - открива Невена.

Живић је био врло осећајан, а само најближи су могли да осете по изразу његовог лица да ли је срећан или тужан:

- Најжалије ми је будућности која се неће остварити. Могао је још много тога да уради. Реаговао је на свачију неправду, покушавао да реши туђе проблеме. Своје је носио у себи. Дешавало се да осећа да је заборављен, скрајнут, да може да пружи више на филму, телевизији и у позоришту. Није о томе причао, трудио се да шалом и смехом маскира нерасположење када бисмо приметили да га нешто мучи. Имао је срећу да последњих десет година проведе с Мајом. Она је била његова сигурна лука. Био је веома везан и за моју кћерку Даницу. Волео је људе, а и они њега. Тога сам у потпуности постала свесна када нас је напустио - закључује Невена Живић.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".