Светлана је после несеће проглашна мртвом, док је супруг пребачен у болницу. Међутим, како Курир сазнаје, потпуни обрт догодио се када су њихов син и кум Александар И. отишли у посету повређеном Николи и сазнали да је Светлана жива!

Бахата вожња

Светлана је, иначе, мајка осморо деце и њихова најмлађа ћерка има 13 година. У тренутку несреће са њима је био један од синова који је, заједно са родитељима, помагао комшији да пренесе ствари за селидбу.

- Пао је већ мрак, ми смо таман завршавали селидбу ком комшије. Стао сам у једном тренутку видео као на њих налеће црвени џип. Њу је буквално пребацио преко аутомобила, био је директан ударац, док је њега закачио и снажно оборио. Возио је сигурно преко 100 на сат. Ја сам притрчао, окренуо Светлану јер није била свесна, руке су ми биле скроз крваве - прича нам Светланин и Николин син.

Према његовим речима, било је много очевидаца и људи су са свих страна доносили пешкире, марамице, ко је шта имао да помогне.

- Жена која је возила иза стала је кад је видела шта се десило и одмах позвала хитну помоћ, али никога није било 40 минута. Кад су дошли Николу су одвезли, а за Светлану су рекли да је у тешком стању - каже њихов син, док други додаје да му је само у глави одзванјало како говоре: "Пожурите, губимо је"!

Кум Александар за Курир објашњава да су их онда лекари обевестили да је Светлана преминула и да неко треба да дође да идентификује тело.

Нисмо веровали

- Један од синова отишао је потврдио да је жена прекривена чаршафом његова мајка. Рекао нам је да је била прекривена и да није била прикључена ни на какве апарате. Ми смо се одмах после тога ангажовали да организујемо сахрану, звали смо људе да обавестимо, запалили свеће на месту несреће. Организовали све око хране јер почиње пост, наручили смо крст, припремили умрлицу... Најмлађа ћерка је била потпуно ван себе, нисмо знали како да кажемо Николи, он ни сад ништа не зна - објашњава кум и додаје:

- А онда смо јуче отишли да посетимо Николу и однесемо му неке ствари. Кад смо дошли тамо, рекли су нам да је Светла ипак жива и да је у шок соби. Нисмо могли да верујемо, ништа нам није било јасно. Били смо тамо њен син и ја, он је поново отишао да је види, али овај пут да се увери да је жива. То је била она, повређена жена, прикључена на апарате.

Тешке повреде

Према његовим речима, жена је у критичном стању, а Никола је пуштен на кућно лечење са преломом скочног зглоба и озбиљнијим повредама главе.

- Светлани је извађена слезина, има повреде карлице, главе, ногу... Није нам јасно како је дошло то тога да је прво прогласе мртвом, али претпостављамо да су је помешали са женом која је истог дана подлегла под камион, прво физички, па после и у папирима иако смо ми њена документа донели - каже наш саговорник.

Светланина породица каже да им је најгоре то што су данима пролазили кроз агонију и сусрели се са болом због Светланине смрти и плаше се да се то поново не догоди.

Како да објаснимо да је Светлана жива

Породица Николе и Светлане већ је организовала сахрану и позвала људе да дођу и опросте се од ове мајке осморо деце, а људи су већ почели да стижу.

- Пуна нам је кућа, али сад су ту најближи људи који су хтели и да виде Николу кад изађе. Међутим, како ћемо осталима да објаснимо да сахране нема и да је Светлана жива, да сваког тренутка чекамо још боље вести, е то знам - каже кум Александар.

Писали петицију због честих удеса

Мештани овог дела насеља Сурчин кажу да су много пута до сада апеловали на возаче, али и на надлежне, да се регулише саобраћај у Виноградској улици.

- Дешавало се да оборе бандере, преполове је, улећу у канал. Комшиници су потпуно развалили капију и ограду, да је минут касније ушла у кућу била би мртва. Зато смо више пута апеловали на људе да овуда смање брзину, они који незнају пут или ће страдати или ће неко страдати због њих - кажу наши саговорници и додају:

- Писали смо петиције да нам се поставе лежећи полицајци, знакови, банкине, да се некако само обезбеди пут, али нико из општине, ни од надлежних није реаговао.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".