На концерту требали су да наступају Ана Бекута, Драган Којић Кеба и Зорана Мићановић. 

Фирма која организатор отказаног концерта, поднела је тужбу Трговачком суду против Пула спорта, дворане где је требало да се одржи поменути наступ, преноси "Курир". У документима у које су припадници седме силе имали увид види се да је тражено да се одреди хитна привремена мера и да се донесе пресуда о томе да ли концерт може да се одржи на поменутом месту 25. марта, а пресуда ће, према овим тврдњама, бити донета сутра, у понедељак.

Фото: Душан Мишић

 

Уколико музика шири верски, национални или било који други вид мржње, тек тада концерт може бити отказан или забрањен. 

Кеба се, иначе, недавно огласио и открио да је смирен поводом целе ситуације.

- Не осећам никакав немир поводом свих тих дешавања око концерта у Пули. Тај човек који је донео ту неразумну одлуку, није сам у тој причи. Како се каже: "Пада снег да покрије брег, али и да звер открије траг". Откриће се сви они који и те како стоје заједно у договору са њим. Шта мисле да ће добити са тиме то је њихова ствар, лично мислим да губе - истакао је Драган Којић Кеба.

Фото: АТА имагес

 

- Поздравио бих све оне широм Хрватске, има их на хиљаде и хиљаде, а знам сигурно да и те како воле моју и Анину песму. На крају са задовољством да додам да живим у земљи Србији, која никада неће прибегавати таквим мерама забране музике и размене културе икакве уопште. Толико - додао је Кеба тада за горепоменут медиј.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".