Драмски уметник, пантомимичар Марко Стојановић гостовао је у емисији на Гранд телевизији где је говорио о бројним културним и друштвеним темама, али се у једном тренутку изнервирао и пожелео да поломи цео студио.

Наиме, током гостовања Марко је говорио о Светској организацији пантомимичара, као и Краљевском карлинг клубу Националног савета за карлинг Сребије, али му је водитељка Маја Ненадић рекла да теме од друштвеног значаја, на жалост, не занимају већину. Након тога упитала га је да ли му је Србија довољно указала поштовања за његову професију у односу на друге, а он је одговорио да у суштини и није, поготово што годинама води битку да једна од улица у Србији носи назив његовог професора пантомиме.

- Неки пут ми буде криво и кажем “Како, бре?”. Године 2012. сам писао Скупшини града Београда да једна улица носи назив Марсела Марсоа, а 2015. сам то обновио и писао комисији и ништа се није догодило. Овог пута сам подршку тражио на другим местима и добио сам је од Удружења драмских уметника, хвала им, од Републичког завода за проучавање културног развитка. Добио сам одговор од града „која улица и зашто“, али то треба да каже неко ко брине о урбанизму града, па да каже ‘Ајде да видимо која улица’, као што на Алтини постоје многе улице са именом наших глумаца – истакао је Марко и додао да га га највише боли што није успео да своју идеју спроведе у дело.

- То је врло лично. Ја то нисам тражио за себе. Марсел је био Јеврејин који је спасао много дечице за време Другог светског рата и тако је почео да се бави пантомимом. О томе је снимљен и филм у Холивуду, тај човек је био и у Београду, овде има доста својих пријатеља– рекао је Марко, а на питање водитељке да ли се нада националној пензији, одговорио је:

– Сумњам да ћу добити националну пензију. Имам 30 година радног стажа, надам се да ћу доживети.

Марко се дотакао и статуса и примања самосталних уметника у Србији.

– Слободним, самосталним уметницима се уплаћује стаж као да зарађују минималац, то је срамота, јер сви ти људи имају високо образовање. Мало се неки буне, неки су по странкама, ја сам исто и ‘вамо и онамо, користим прилику да се изборим за ово – искрен је био Стојановић, а затим се због истог изнервирао.

– Извините гледаоци, ово је забавна емисија. Сад сам се изнервирао, дај да направим неки скандал, дај неки сто да поломимо, дижемо гледаност – нашалио се пантомимичар, а како је то изгледало погледајте у видеу испод (тај детаљ је на око 23:25 снимка).

(Гранд онлине)