Према прогнози метеоролога Ристића, лепо време с натпросечним температурама за ово доба године задржаће се до 25. фебруара.

- У среду, 22. фебруара, претежно сунчано и релативно топло. Ветар слаб променљив, једино ће на истоку земље дувати умерен северозападни ветар. Минималне температуре од 0°Ц до 7°Ц, максималне од 15°Ц до 20°Ц -најављује метеоролог и додаје да ће и у четвртак бити топло.

- У четвртак, 23. фебруара, умерено облачно и релативно топло. Крајем дана и током наредне ноћи пролазно наоблачење са кишом. Ветар слаб, у кошавском подручју умерен и јак јужни и југосточни. Јутарња температура од 0°Ц до 7°Ц, максималне од 14°Ц до 18°Ц.

Осетна промена времена

Ристић истиче да ће у петак бити облачно, а да се у суботу у појединим деловима Србије очекује и киша.

- У петак, 24. фебруара, умерено до потпуно облачно и мало свежије. Има услова понегде за слабу краткотрајну кишу повремено. Ветар у слабљењу и скретању на западни и југозападни. Јутарња температура од  3°Ц до 8°Ц, а највише од 13°Ц до 17°Ц - каже Ристић и додаје:

Фото: Схуттерстоцк/Илустрација/Гоогле мапс/Јутјуб/К1 Телевизија

 

 

- У суботу, 25. фебрура, почиње осетнија промена времена. Хладан ваздух из средње Европе кроз Бечка врата стићи ће до севера Војводине већ током преподнева где ће доћи до јачег наоблачења са кишом, појачаним северозападним ветром и падом температуре. Ово погоршање времена до краја дана и током наредне ноћи прошириће се на већи део земље. Испред фронта се налази веома топао ваздух, а иза хладан тако да ће се температура средином дана кретати од 5°Ц на северу до 20°Ц на крајњем југоистоку земље.

У недељу нас према речима метеоролога очекује суснежица и снег и у нижим крајевима.

- У недељу, 26. фебруара, облачно, хладно, повремено са суснежицом и снегом и у нижим крајевима. Једино на крајњем југу и југостоку земље ће падати углавном киша. Ветар слаб и умерен северозападни. Очекује се стварање и мањег снежног покривача у већем делу земље. Дневна температура без битнијег колебања у току дана и кретаће се од 0°Ц до 5°Ц - каже Ристић. 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: