У селу Балотићи, недалеко од Рожаја, данас ће бити сахрањена тројица младића, који су у петак увече погинули у стравичној саобраћајној несрећи на магистралном путу Рожаје-Баћ.

У несрећи су страдала браћа од стрица А. М. (16) и С. М. (16), као и њихов друг И. Д. (16), док се лекари и даље боре за живот четвртог младића Ф. Д. (17), који је био са њима у колима.

Језива несрећа, која је завила у црно две породице, догодила се у петак око 22.30 сати у месту Зелени, на магистралном путу ка излазу из Рожаја.

"Сумња се да је А. М. возећи аутомобил марке "ауди А3" рожајских регистарских ознака, из за сада непознатог разлога изгубио контролу над возилом када је ушао у кривину и директно се сурвао у провалију у канјону реке Ибар, која је добока око 20 метара", писали су црногорски медији додајући да на том делу пута нема заштитне ограде иако је пут веома опасан и небезбедан.

Увиђај је трајао сатима, а потом су екипе ватрогасне службе извлачили "ауди" из корита реке, који је потом послат на ванредни технички преглед, а даља истрага ће утврдити све детаље ове незапамћене трагедије.

Мештани Рожаја рекли су раније за Курир да су младићи кобне вечери пре несреће били у једном кафићу.

- Срели су се у том локалу, заједно су попили пиће. Потом су кренули кући у село поред Рожаја и сели у "ауди" смрти. Међутим, када су били у близини домова, један од погинулих добио је наводно позив од мајке која га је замолила да се врати до града како би јој купио неке намирнице - каже мештанин Рожаја.

Он наводи да су младићи тада одлучили да се врате ка маркету.

"Возач је тада наводно, како се сумња приликом неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом и слетели су у реку Ибар", рекао је мештанин.

Општина Рожаје прогласили су дводневну жалост поводом смрти младића.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".