Слоба и његова супруга Јелена Ђуричанин прошле године крунисали су љубав браком, а пар ускоро очекује принову.

- Узбуђење је позитивно, бројимо ситно и једва чекам да се то догоди. Драго ми је што се приближава. Дечко ће се звати Дамјан - каже Слоба на почетку разговора за "Нпортал".

Фото: АТА имагес

 

Иако се бура око Евровизије подигла, Радановић за популарно европско такмичење није имао лепу реч.

- Сматрам да је почело да се промовише у свету све што не треба, све је то постало једно ругло од такмичења. Част изузецима има тамо извођача који се тамо појаве са искреним намерана да промовишу музику и песму - истакао је Слоба.

Име Дамјан

Име Дамјан је пореклом из старо-грчког језика, и сматра се да потиче од речи тј од грчког имена “Дамианос”, а које пак потиче од именице “Дамао”, у “буквалном” значењу – победник; укротитељ; или у глаголској форми – кротити; припитомити; укротити. Са друге стране, постоји и хипотеза о пореклу имена Дамјан из санскрита (обредног језика који се користи у Непалу и у Индији, тј у религијама – будизму; хиндуизму и јудаизму), а од речи “дам” што има значење – даровати; дати; давати; давање. 

У хришћанству, име Дамјан се везује за свеце – Козму и Дамјана, па може и имати “пренесено” значење – “свети”; “Онај који је светац”; “онај који је помагач људима послет од Бога”.

Међутим, ако се узме у обзир претходно поменуто порекло имена Дамјан, значење је – “онај који даје”; “онај који је несебичан”; “онај који је племенит”; “мушкарац који је укротитељ”; или пак “онај који је способан да некога припитоми”; “блага особа”; “питом и мирољубив човек”. 

Певач је већ неколико пута је показао хуманост на терену, како када је притрчавао да помогне људима угроженим у саобраћају, тако и недавно повређеном момку на Косову и Метохији и истиче да су о даље у контакту.

- Јесмо, у контакту смо и чујемо се. Био је скоро у Беграду, али сам тада био ван земље, радио сам па нисмо стигли да се видимо, али сигиран сам да ћемо се ускоро видети - рекао је певач.

Фото: АТА имагес

 

Комплетан интервју са Слобом погледајте у видеу испод: