Калвин Мидлтон (16) преминуо је у недељу само неколико сати након што се изненада срушио у цркви Тринити у Чидлу, у Стокпорту, након што је рекао да има главобољу и да му је мука.

Његов ожалошћени отац Ендрју говорио је о трагедији, рекавши „једног минута је мој син био тамо, а следећег је изненада отишао“ док је одавао почаст свом „бистром и пажљивом дечаку“.

Прошлог викенда, Калвин је као и обично присуствовао вечерњој црквеној служби са својим оцем, мајком Џени и две млађе сестре Сузи и Бетан.

Породица, која живи у Алсагеру у Чеширу, присуствовала је у служби када се Калвин пожалио на главобољу око 19.30 и отишао у тоалет након што му је позлило.

С обзиром да се дечак није враћао, његов забринути отац, који је само неколико тренутака раније загрлио Калвина, нашао га је како лежи на поду лицем надоле, онесвешћеног у кабини.

Оно што је Калвин мислио да је само мигрена, било је интракранијално крварење - мала вена на потиљку која му је пукла.

Тинејџер никада више није дошао свести након што се онесвестио у купатилу, упркос очајничким напорима лекара да га оживе.

"Интелигентни" дечак, који је студирао математику и информатику, проглашен је мртвим нешто после 2 сата ујутро 14. фебруара.

Говорећи о свом губитку, Калвинов отац Мидлтон рекао је за Манчестер Евенинг Неwс: "Једног тренутка мој син је био тамо, а следећег је изненада отишао".

"Загрлио ме је после службе и рекао да мора у тоалет јер га боли глава и јер му је мука", казао је скрхани отац.

"То је био последњи пут да сам икада успео да разговарам са својим сином или да га поново видим при свести", додао је.

"Моја жена је отишла да види да ли је добро и није чула икакву повратну реакцију. Ушао сам и видео га како лежи лицем надоле на поду кабине. Хитна помоћ и полиција су дошли за неколико минута и били су тако саосећајни и невероватни према свима нама", рекао је.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Калвин је хитно пребачен у Краљевску болницу Салфорд на лечење, али његов крвни притисак је пао сувише ниско да би лекари могли да га оперишу, док је свака операција потенцијално могла да доведе до тога да Калвин остане инвалид, преноси Даилy Маил.

Мидлтон је наставио: "Медицинске сестре су учиниле све што су могле, али једноставно није било суђено. Било му је време да оде. Након што су нам рекли да би могао да заврши са инвалидитетом, само сам их молио да ураде све што могу", рекао је.

"Седели су са нама сатима и само плакали док смо се молили за њега. Свака интеракција коју смо имали са полицијом и болничарима била је тако саосећајна и људска и то ћу памтити заувек. Ово се могло догодити било коме у било које време и само показује колико је драгоцен сваки тренутак са вашим вољенима. Не можемо да схватимо да он више није овде са нама", рекао је отац преминулог шеснаестогодишњака.

(Курир/Даилy Маил)