- Дозволите нам да на овај начин изразимо своју искрену захвалност, Вама лично, инспекторима Милану и Дејану, групи за сузбијање разбојништва и свим полицијским службеницима за показану професионалност приликом решавања случаја нашег сина,за показану професионалност  приликом решавања случаја нашег сина, његово спасавање од отмичара - наводи се у писму.

- Брзом  реакцијом и стручношћу целе организационе јединице омогућили сте да се наша породица у најкраћем року поново нађе заједно и наш син из целе ове ситуације изађе неповређен, а истовремено нас уверили да нисмо сами, да има ко да нас чува и да можемо имати сво поверење у ову државну институцију.

Поред високог професионализма, како даље наводе родитељи у писму, који су имали прилике да виде на делу, од срца се захваљују и за пружену бригу и разумевање њиховом сину након најтежих тренутака које је проживео.

- Добри утисци које је стекао и позитивно окружење у којем се нашао по пријему у Полицијску станицу Нови Сад су бар делом ублажили оно кроз шта је пролазио током сати неизвесности, страха и одвојености од своје породице,а то свакако и нама као родитељима пуно значи. Желимо вам свако добро и пуно успеха у даљем раду!

Фото: МУП

 

Због отмице осамнаестогодишњака из Сремске Каменице, подсећамо,  5. фебруара ухапшени су тројица двадесетогодишњака из Новог Сада М.Р.,С.Б.Ђ и Г.Б, и један седамнаестогодишњак. Они су ухапшени у насељу Клиса, код градске депоније, а у аутомобилу, у гепеку је неповређен пронађен отети младић.

Четворка осумњичена за отмицу је, младића намамила да изађе испред куће, тако што га је један од њих, кога познаје, позвао преко телефона. У близини куће су га, како је отац киднапованог осамнестогодишњака испричао за "Новости", отмичари са фантомкама на главама ооколила, везали су му траку преко очију и стрпали у гепек и одвезли.

ПОзвали су младићеве родитеље и тражили 200.000 евра, рекавши да новац сакупе до пет сати ако желе да виде сина живог. Отац је око 3.30 позвао полицију и пријавио синовљеву отмицу, и одмах се кренуло у потеру за отмичарима и киднапованим младићем.

Двадесетгодишњацима је после саслушања у тужилаштву, где су искористили своје законско право да не износе одбрану, односно да се бране ћутањем, судија за претходни поступак је одредио притвор до 30 дана. Притвор је одређен и малолетнику, против кога се води одвојен поступак.

Осим за отмицу, Б.Г. се сумњичи и за напад на више полицајаца, а С.Б.Ђ. и за фалсификовање исправа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".