Разлози за ове ситуације су многобројни, а како наводе у Секретаријату неостваривање полазака учестало је током зиме и лета.

Овим поводом не мањкају ни пријаве грађана на "Беоком" сервису, који надлежнима скоро свакодневно прослеђују жалбе о неоствареним поласцима на бројним линијама.

Огромне гужве због кашњења

- Када крећем на посао знам отприлике када је планиран полазак аутобуса и заправо по томе темпирам време када ћу да кренем од куће. Када се догоди да се не остваре два поласка за редом, види се по броју људи, некада на трећем стајалишту од окретнице аутобуси долазе препуни - рекла нам је једна суграђанка.

У Секретаријату за саобраћај рекли су за "Новости", да је највише неостварених полазака забележено на линијама 82, 88, 610, 611, 703Л1 и 706Е, који крећу са Кеја ослобођења.

 

Фото: Н. Скендерија

 

Проблем и непрописно паркирана возила

Како објашњавају овде се најчешће испрече неодговорни возачи аутомобила који непрописно паркирају своја возила. Како би аутобуси кренули, неопходно је сачекати интервенцију екипа ЈКП "Паркинг сервис" и саобраћајне полиције.

- Осим аутобуса који крећу са Кеја ослобођења, проблема има и на линијама 24, 26, 27, 37, 44 и 58 који иду преко Трга Николе Пашића због протеста који се обично организују испред Народне скупштине - рекли су у Секретаријату за саобраћај. - Међу разлозима због којих линије неостварују поласке на време су гужва у саобраћају, кварови на возилима, смањен број возача, саобраћајне незгоде. Међутим непрописно паркирана возила свакодневно праве проблеме.

Фото: Петар Милошевић

 

У току године најчешће оваквих проблема има током летњег периода када су возачи на годишњим одморима и током зиме када су возачи често на боловањима. Како објашњавају у Секеретаријату, изостанак полазака могао би да се реши када би се поједини Београђани понашали савесније и своја возила не би остављала на терминисима, коловозу и стајалиштима.

Младеновац мучи муку

Муке са поласцима аутобуса имају и Младеновчани, како кажу најтежа је ситуација у јутарњим часовима око 5.00 и 6.00. Велики број житеља ове београдске општине у том периоду креће на посао или у школу. Возила су тада препуна, а није реткост и да изостане по који полазак. Оваква ситуација са превозом из Младеновца траје још од октобра.

Фото: Танјуг

 

Поједини сматрају да је неплаћање карата условило да се и поласци ка Београду прореде. Иако су у новембру на линијама ка Младеновцу уведени нови поласци ово изгледа није довољно. Додатни термини за аутобусе који иду ка овој општини могли би да се уведу када се буду анализирали резултати очитавња карата.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".