У Турској је број погинулих порастао на најмање 20.213, а повређено је 80.052, саопштио је турски министар здравља Фахретин Коџа.

Он је рекао да су грађани спасени из рушевина пребачени у провинције ван региона погођених земљотресом, преноси агенција Анадолија.

- Дигиталне фотографије оних чији је идентитет непознат се учитавају у посебан софтвер за упаривање, тако да се надам да ћемо доћи до података о идентитету већине људи - додао је он.

Фото: Профимедиа

 

- Доживели смо једну од највећих природних катастрофа у историји наше нације - изјавио је претходно председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Фото: Профимедиа

 

Укупан број смртних случајева у Сирији износи 3.384 — укључујући 2.166 у областима под контролом побуњеника на северозападу, према групи цивилне одбране Бели шлемови и 1.347 мртвих у деловима Сирије под контролом владе, преносе сиријски државни медији.

Фото: Профимедиа

 

Број повређених у Сирији на свим погођеним територијама износи 5.245, од чега 2.295 у областима под контролом владе и 2.950 у областима под контролом побуњеника, навео је ЦНН.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".