- Моника Канади (35) је веровала да неко покушава да је убије и да су сви умешани у то – рекао је шериф округа Окланд Мајкл Бушард у понедељак на конференцији за штампу.

Власти су пронашли Монику и њене синове, старости девет и три године, у недељу у шумском подручју Понтијака, око 30 км северозападно од Детроита. Бушард је потврдио да је узрок смрти хипотермија, пренео је "ЦБС њуз".

Истражитељи су такође нашли 10-годишњу девојчицу, Моникино треће дете које је преживело, и превезли је у локалну болницу. Она је у стабилном стању.

- Девојчица је покуцала на врата и рекла да је њена породица мртва у пољу – рекао је Бушард.  

Чланови породице покушали су да помогну Моники пре него што је отишла са својом децом, али је она одбила помоћ, рекао је шериф. Кад је породица стигла на поље у шумском подручју, Моника је рекла деци да легну и спавају, наводи "ЦБС њуз".  

Истражитељи су рекли да је породица можда била напољу на хладноћи најмање три дана, иако им је кућа на око километар и по од места на ком су нађени.

- У ствари смо неколико дана примали дојаве о жени са децом неприкладно обученом за (временске) услове. Заменици (шерифа) су ишли тамо, прегледали читаво подручје, али нису могли да нађу никога – рекао је Бушард.

Чарлс Витерспун рекао је за "ЦБС Детроит" да живи у овом подручју и да су комшије виделе породицу. Витерспун је рекао да је Моника тражила храну од комшије јер је била гладна, али да овај није имао појма да она са децом спава близу његове куће.

- Ово је ужасно – рекао је он.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".