Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, упутио је два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина са 27 припадника, службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих лица.

Уз савремену опрему тешку 4.5 тона, српски ватрогасци - спасиоци, обучени и спремни да реагују у свим ситуацијама, даће свој максимум да помогну турским колегама и грађанима Турске у потрази и спасавању преживелих.

Подсећамо, број настрадалих у разорном земљотресу који је јутрос погодио Турску и Сирију повећан је на више 2,300, а верује се да ће бројеви порасти, пошто су спасилачке екипе још увек на терену у потрази за преживелима или евентуалним жртвама, пренео је данас АП.

Земљотрес јачине 7,8 Рихтера погодио је рано јутрос Турску у близини границе са Сиријом, а неколико сати касније потрес јачине 7,5 на Рихтеровој скали догодио се на 100 километара удаљености у централној Турској.

АП наводи да је у 10 туских провинција погинуло близу 1,500 људи, а готово 8,500 је повређено, док је њих 430 погинуло у подручјима Сирије под управом сиријске владе, док је њих 1,280 повређено.

У подручјима Сирије које контролишу побуњеници погинуло најмање 380 особа.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".