Константно чишћење путева доноси бољу проходност и лакше услове за вожњу, али возачи и поред тога морају да рачунају на зимске услове вожње на путевима у западној, југозападној и централној Србији, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

У овим подручјима треба користити магистралне путеве као и путеве који спадају у први приоритет чишћења на којима је проходност боља.

Слично је и на прилазима ски-центрима, због тога је обавезна употреба ланаца јер је вожња са њима у оваквим условима лакша и безбеднија.

Према информацијама Управе граничне полиције, теретна возила на изласку из земље на граничном прелазу Хоргош чекају три сата.

Теретњаци на Келебији задржавају се два сата, а на Батровцима и Градини по један сат.

Док на деоници Брзеће - Копаоник (Јарам), на делу Усек-Јарам, видљивост смањена до 5 метара због јаког ветра који проузрокује временске неприлике, саппштило је јутрос ЈП "Путеви Србије".

На тој деоници на снази забрана кретања за шлепере и камионе са приколицом.

Апелује се да учесници у саобраћају користе зимске пнеуматике, да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".