У Србији ће током дана бити умерено до потпуно облачно, хладно и ветровито, на северу са сунчаним интервалима, а у осталом делу местимично са слабим снегом уз постепени престанак падавина после подне и увече, док највиша дневна температура неће прелазити 1 степен.

У планинским пределима очекује се вејавица, мећава, а због олујног ветра и стварање снежних наноса, најавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар слаб и умерен, на северу, истоку и у планинским пределима повремено и јак, северни и северозападни. Крајем дана у слабљењу. Јутро хладно са слабим и умереним мразем. Јутарња температура од -6 до -1, највиша дневна од -2 до 1 степен.

Најхладније ће бити на Копаонику, где је прогнозирано чак минус 17 степени.

И у Београду данас јутро хладно са слабим до умереним мразем. Током дана умерено до потпуно облачно, суво, хладно и ветровито.

Ветар умерен, повремено и јак, северни и северозападни. Крајем дана у слабљењу. Јутарња температура од -5 до -3 °Ц, највиса дневна око 0 °Ц.

Време наредних дана

Према изгледима времена за наредних седам дана, осетно хладније, нарочито у јутарњим сатима, када се очекује умерен и јак мраз.

До среде у већини места максимална температура биће око или мало испод 0 °Ц, од четвртка у мањем порасту.

Током целог периода мало и умерено облачно, суво и хладно са доста сунчаних интервала, а само се још у понедељак у планинским пределима очекује провејавање слабог снега.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".