Белоруски председник Александар Лукашенко добио је препарираног лава од свог колеге из Зимбабвеа Емерсона Мнангагве, док је он њему поклонио трактор да обрађује своју земљу. Лукашенко је у понедељак стигао у државну посету афричкој земљи.

У уторак су два председника одржала церемонију у главном граду Харареу како би обележили трансфер белоруских пољопривредних машина у Зимбабве.

Минск је испоручио земљи више трактора Белорусија-92 домаће производње. Лукашенко је на том догађају изразио своју „захвалност“ колективном Западу због ове прилике.

- Желим да се захвалим Американцима и целом западном свету што су нам увели санкције. Иначе не би белоруски трактори, већ амерички и немачки, данас стајали на овом огромном терену - рекао је Лукашенко током церемоније.

Белоруски лидер је и самом Мнангагви поклонио трактор Белорусија-92, лично представивши возило и предавши му кључеве. Очекује се да ће председник Зимбабвеа користити возило за обрађивање свог имања, наводи се у саопштењу белоруског председништва.

Мнангагва је заузврат Лукашенку поклонио препарираног. Очекује се да ће он бити изложен у председничкој палати у Минску, јављају белоруски медији.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".