- Полицијски службеници су дошли до сазнања да се у изнајмљеном стану у центру Загреба налази страни држављанин за којим је расписана међународна потерница Интерпола Републике Аргентине због кривичног дела 'покушај кријумчарења опојних дрога - стоји у саопштењу.

- Доласком на адресу, 46-годишњак је ухапшен, а истог дана одведен је у Жупанијски суд у Загребу ради покретања екстрадицијског поступка - објавила је полиција.

Драшко Вуковић је бивши сарадник наркобоса Дарка Шарића. Приведен је на основу Интерполове потернице из 2009. године, а терети се за дистрибуцију скоро 500 килограма кокаина.

Драшко Вуковић био је сведок сарадник у другостепеном поступку који се водио против групе Дарка Шарића и осталих оптужених за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Европу. Ухваћени су у великој акцији кодног имена "Балкански ратник".

Фото: МУП

 

Сведочио је о томе како су шверцовали велике количине кокаина, да је сарађивао са Драганом Дудићем Фрицом и Анатазијем Мартинићем, али не и Шарићем, иако је раније дао исказ у коме је тврдио да је Шарић био неприкосновени вођа.

Фото: Архива Новости/Танјуг

 

- Дрогу смо убацивали на гумене чамце, а с чамаца је избацивали негде између Уругваја и Аргентине, а онда убацивали у контејнере и укрцавали на прекоокеанске бродове - рекао је Вуковић на суђењу.

Познат по спектакуларном бегу

Вуковић је средином фебруара 2007. године ухапшен у Копенхагену са 38 килограма кокаина вредног неколико милиона евра, заједно с још двојицом држављана Србије, а сви су код себе имали хрватске пасоше.

Крајем марта 2007. године успео је да побегне данској полицији током пребацивања у затвор, а у уличној борби у центру Копенхагена рањено је 11 полицајаца.

Фото: Профимедиа

 

Вуковић је побегао у сачекуши аутомобила у којем је био, а акцију су наводно организовали његови сарадници из наркокартела који су направили заседу полицијског возила. Дански медији тада су писали да је ово ослобађање било "најбруталније и најпрофесионалније у данској историји".

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Индеx.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш