Ово је десети смртни исход у четвртом таласу корона заразе који је забележен у чачанској болници. Од средине јула до данас преминуло је девет особа из Чачка и једна из Лучана.

На ковид одељењима тренутно су хоспитализована 33 пацијента, један мање него јуче. У протекла 24 сата примљена су четири пацијента са симптомима који указују на могућу инфекцију коронавирусом, двоје их је отпуштено на кућно лечење. Два пацијента транспортована су на клинику у Београду. Тренутно нема болесника у респираторном центру и на респираторима. У пријемно-тријажној амбуланти чачанске болнице јуче су евидентирана 37 прегледа, од чега 27 првих. Дан пре тога било је 35 првих и девет контролних прегледа.

Према подацима чачанског Завода за јавно здравље, током протекла 24 сата у Моравичком округу је тестирано 283 грађана, од којих 74 има позитиван ПЦР налаз. Присуство корона вируса потврђено је код 40 особа из Чачка (од 181 тестираних), 12 из Горњег Милановца (37), 14 из Лучана (33) и осам из Ивањице (32).

У четвртак је у Чачку прву дозу вакцине примило 65 особа, а ревакцинисане су 62, трећу дозу цепива примило је 343 Чачана.

(Курир)