Како је данас известила Полицијска управа међимурска, у петак око поднева у Штефанцу је због саобраћајне несреће на терен изашла екипа саобраћајне полиције Чаковец због увиђаја.

Возачу је речено да ће му се привремено одузети возило марке Порше Панамера и наређено му је да преда кључеве, али возач је покренуо мотор, а полицајац га је, мислећи да жели да побегне, ухватио рукама за надлактицу како би га у томе спречио, преноси Вечерњи лист.

- Упркос томе, мушкарац је кренуо аутомобилом, а с обзиром на то да га је полицијски службеник држао за руку, мушкарац је полицијског службеника одвукао неколико метара, након чега је полицијски службеник пао на коловоз, а мушкарац се удаљио возилом, описали су догађај у полицији.

Полицијски службеник затражио је лекарску помоћ у Жупанијској болници Чаковец, где је утврђено да је задобио лакше телесне повреде.

Полиција је покренула потрагу за одбеглим возачем који је ухапшен у понедељак. Аутомобил је пронађен раније, још у петак у поподневним сатима на подручју Полицијске управе вараждинске те је вучном службом превезен у двориште ПУ међимурске.

Возач је јуче притворен.

Уз кривичну пријаву за присилу према службеном лицу, због прекршаја из Закона о безбедности саобраћака за које је прописана казна од 1.320 до 2.650 евра или казна затвора до 60 дана те за још један прекршај за који је прописана казна од 260 евра.

(Вечерњи лист)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".