Суђење је одложено, јер суду још нису достављени списи неуропсихијтријског вештачења Милошевића, које је судија наложила на претходном суђењу. 

Милошевић није доведен из притвора на данашње суђење. 

За 20. фебруар је предвиђено испитивање сведока. 

Суди му се за кривично дело угрожавање сигурности, а поводом навода које је поред осталог изговорио приликом давања интервјуа "Информеру", након што је одслужио казну од 15 година затвора због силовања.

Милошевић је на претходном суђењу рекао да није имао намеру да угрози било чију сигурност, те да је у интервјуу причао само о кривичним делима која је починио до 14. године.

Тужилаштво је у оптужном предлогу предложило да се Милошевић осуди на казну затвора од две године и десет месеци, као и да му се изрекне мера безбедности забране приласка и комуникације са оштећеном Ј.Р. у трајању од три године.

Фото: Јутјуб принтскрин/Portal Informer

 

Оптужним предлогом Милошевићу је на терет стављено да је 27. септембра претњом да ће напасти на живот и тело оштећене Ј.Р. новинарке у дневном листу "Информер" угрозио њену сигурност. 

Милошевић је током интервјуа са новинарком Ј.Р, која је радила заједно са колегиницом И.Т, изговорио  речи "ако сам ја наумио да вас силујем ја ћу то урадити, ако имам слободу, ако нема камермана да ме спречи, ако нема било ко да ме спречи", као и "ако дођем да вас убијем, ја ћу да вас убијем ако нема ко да ме спречи", што је код оштећене Ј.Р. створило осећај страха и угрожености за сопствену безбедност. 

Окривљени је ухапшен 30. септембра и од тада се налази у притвору.

Милошевић је више пута осуђиван због силовања и он је пар дана пре хапшења, након што је одслужио казну од 15 година, изашао из затвора. 

Неколико дана касније Информер је објавио интервју са њим. 
 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".