Нови циклус наградне игре "Узми рачун и победи" почео је 12. јануара и трајаће до 25. фебруара 2023. године. Прво извлачење биће 28. јануара, а последња 25. фебруара.

Уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани право учешћа стичу регистровањем рачуна путем мобилне апликације "Узми рачун и победи".

Ова апликација доступна је у "Гоогле Плаy" и "Аппле" продавницама. У наградној игри могу да учествују само рачуни који садрже QР код.

Друга важна новина јесте да сваки рачун може да буде добитни, није прописана минимална вредност и сваки учесник може да региструје неограничени број рачуна.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да се направи кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности.

У игри могу да учествују само рачуни који садрже QР код и издати су на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, без обзира на датум издавања. Сваки фискални рачун може да буде регистрован у апликацији на два начина - једноставним скенирањем QР кода или ручним уношењем ПФР броја и ПФР времена, који су отиснути на доњој половини сваког рачуна.

Важно је да се обрати пажња на то да је реч о врсти рачуна "промет-продаја" (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга). Апликација ће сваком учеснику послати обавештење да ли је успешно унео рачун и неће дозвољавати регистрацију истог рачуна више пута. Такође, учесници ће моћи да остваре увид у све своје скениране рачуне путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.

За сваки успешно скенирани или ручно унети рачун, учесници ће добијати свој јединствени код који се састоји од два слова и шест бројева (нпр. АА000000). Уместо коверата из базена, у новој наградној игри биће извлачени ови кодови. До добитног кода ће се долазити извлачењем куглица из бубња Државне лутрије Србије, у студију РТС-а.

(24седам)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".