Две ручне бомбе из Другог светског рата пронађене су у каменом зиду (сувозид - без употребе везивног материјала) на подручју Момјана у Истри у Хрватској.

Наиме, умашка полиција добила је дојаву од једног грађанина који је приликом чишћења и уклањања дрва из сувозида пронашао два предмета који подсећају на експлозивне направе, пише Јутарњи.хр,

- На место догађаја одмах су упућени полицијски службеници и утврђено је да се ради о ручним бомбама из Другог светског рата које су полицијски службеници противексплозивне јединице издвојили и уништили. Полицијска управа упозорава грађане да буду опрезни и да уколико пронађу предмете који наликују на експлозивна средства, не предузимају никакве радње самосталног уклањања, већ да о томе одмах обавесте полицију - кажу из истарске полиције.

Уједно подсећају грађане на чињеницу да још увек има заосталих минско-експлозивних средстава, како оних из Другог светског рата, тако и оних новијег датума.

- Таква средства најчешће се проналазе на одлагалиштима отпада, у мору и на земљиштима приликом обављања пољопривредних или грађевинских радова. Уколико пронађете таква средства, немојте да их дирате нити да их доносите у полицијску станицу како не би дошло до њиховог активирања и нежељених повреда, већ о томе обавестите полицију на број 192. Тад ће на терен изаћи стручне особе које ће на сигуран начин уклонити средства - преноси Јутарњи.хр саопштење.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".