Верује се да је жена старости 28 година нападнута на познатом локалном окупљалишту Гревели Хил у граду Катерему у тренутку напада шетала више паса. Болничари хитне помоћи нису успели да је спасу, жена је проглашена мртвом на лицу места.

“Гардијан” пише да није било хапшења у вези напада.

- Ово је трагичан инцидент у којем је млада жена нажалост изгубила свој живот. Наше мисли су са породицом и пријатељима. Породица је замолила за приватност у овом тешком тренутку – рекла је истражитељ Џозефин Хорнер.

Она је истакла да су специјалистички тимови полиције обавили форензички посао на лицу места и да је подручје поново отворено за јавност.

- Знам да је овај инцидент узроковао забринутост на локалном нивоу. Службеници локалног тима биће на терену да увере становнике да су безбедни. Истрага о околностима овог инцидента се наставља и молим све који имају информације, а који нису разговарали са полицијом да нас контактирају – рекла је Хорнер.

Ричар Брим, власник оближње штенаре “Марденс” рекао је да никад пре није чуо за напад паса у овом подручју.

- У ово подручје долазе професионални шетачи паса са својим комбијима и изводе псе да их прошетају. Увек сам имао осећај, кад видите да неки од њих шетају по пет-шест паса, да то не би требало да буде дозвољено – рекао је он.

Неименовани човек који живи бизу места напада рекао је да је подручје у којем је жена нападнута било веома популарно међу шетачима паса.

- Пси су се раштркали у различите делове шуме и полицијски хеликоптер их је тражио – рекао је он.

Обдукцију ће обавити мртвозорник Сарија у оквиру истраге о смрти жене, наводи “Гардијан”, додајући да детективи пружају информације власницима ухваћених паса о истрази.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".