Поред осталог, откривено је да је Брајан још 27. децембра претраживао како се најбрже развести, и која је најбоља савезна држава у САД за развод, али и бројне друге претраге које га директно повезују са злочином.

Тужитељка је кренула да чита оптужницу хронолошким редом, од 1. јануара када је пријављено да је Ана Волш последњи пут виђена. Сада је пред судом потврђено да је Брајан оптужен за убиство Ане Волш.

- Она је била мајка троје деце, радила је у Вашингтону и путовала стално између Вашингтона и Кохасета. 4. јануара је полиција Кохасета добила позив из Вашингтона о наводном нестанку Ане Волш, која је тог дана требало да се појави на послу, имала је резервисан лет 3. јануара. Полиција је отишла у њену кућу. Тек у тренутку када су се тада срели са оптуженим, рекао им је да му је жена нестала - навела је тужитељка, а затим наставила:

Фото: Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

 - Он је рекао да му је жена напустила кућу око 6.00 ујутру, 1. јануара. Навео је да је путовао у Вашингтон на посао. Рекао је да није причао са женом још од раних јутарњих сати, од почетка нове године. Полиција Кохасета није успела да лоцира њу, нити њен телефон. Према сигналу који је полиција лоцирала, базне станице нису лоцирале позив у кругу имања Волшових, у Кохасету, све до 3.14 ујутру, 2. јануара, када је телефон угашен. Оптужени је рекао да је Ана изашла из куће, носећи црну хаљину и „хантер“ чизме. Рекао је да је то било око 6.00 или 6.10 1. јануара ујутру - навела је тужитељка.

Потом је најавила да ће говорити о његовим поступцима од 1. јануара, па надаље.

- Првог јануара оптужени је навео да је ишао да купи намернице око 15.00 и обиђе кућу своје мајке, али се изгубио јер није имао телефон код себе. У маркету за куповину хране је остао 15 минута. Међутим, утврђено је да није ушао ни у једну од две радње за коју је рекао да је посетио. Оптужени је истог дана, користећи ајпед свог сина, користио Гугл претрагу. У 4.45 ујутру, 1. јануара, а имајте у виду да је рекао да је његова супруга напустила кућу у 6.00 ујутру, претраживао је колико је потребно да тело почне да се осећа, у 4.48 како да спречите тело да се распадне, у 5.20 како да се решите тела - рекла је тужилац, на шта је Волш реаговао климајући одрично главом.

Фото: Танјуг/АП

 

 - У 5.47 претраживао је како да се решите тела ако баш морате, у 6.25 претраживао је колико је потребно да неко примети да је неко нестао, у 6.34 могу ли да се баце делови тела, 9.29 колико ДНК дуго остаје, 9.34 идентификација посмртних остатака, 11.34 најбољи начини да се решите тела, 11.44 чишћење дрвених подова, 11.56 како се детектује крв, 13.08 шта се дешава када ставите делове тела у амонијак, 13.21 да ли је боље да баците одећу или да је се решите - навела је, а потом прешла на 2. јануар:

 - У 13.10 могу ли да вас оптуже за убиство без тела, 13.14 може ли да се идентификује тело са поломљеним зубима. Надзорне камере су 2. јануара снимиле оптуженог у једној радњи за куповину алата, где је куповао средства за чишћење укључујући крпе, детрџент, траке, заштитно одело, чизме, имао је маску за лице у моментима када је излазио из радње - навела је.

Фото: Јутјуб принтскрин/CBS Boston, Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

Потом је говорила о 3. јануару.

- У Абингтону је примећен „волво“ оптуженог, као и возило његових родитеља поред контејнера. Отишао је до контејнера носећи кесу за смеће и по томе како је замахнуо руком, чини се да је носио нешто тешко. Потом је кесу бацио у контејнер и удаљио се. Касније су исти аутомобили примећени у другом делу Абингтона, код другог контејнера. Истог дана имао је још неколико Гугл претрага. У 13.13 претраживао је како тече распадање тела у пластичној кеси у односу на било које друго окружење. У 13.20 купио је соду бикарбону и маске - .

Затим је навела да је 4. јануара у продавници купио маске, пешкире и канте за ђубре.

- Када је полиција дошла у кућу нашли су му кесе и пешкире у аутомобилу марке волво. Аутомобил је показивао свеже трагове чишћења и усисавања, док је Волш у својој одбрани рекао да је само бацао ђубре - рекла.

Онда се осврнула на наредни дан, 5. јануар.

Фото: Инстаграм принтскрин/anawalshe

 

- Тог јутра је отишао код мејке, у Свампскот. Отишао је у контејнер који се налази у комплексу зграда где му мајка живи и тамо претражио један контејнер. То је било око 9.30 ујутру. Полиција је у међувремену претресла кућу у Кохасету, где су пронашли крв у подруму и један нож који је оштећен, а поред тога пронађено је и друго сечиво. Поред тога била је и опрема за чишћење коју је куповао претходних дана. Полиција је претраживала и његове картице и банковне рачуне, али на њима ништа сумњиво није пронађено. Полиција је покушала и да открије шта се налазило у кесама које је бацао у контејнер, док су дошли до контејнера, оне су већ биле уништене. Ипак, истражитељи су утврдили да је у питању било 10 кеса за ђубре, као и да су многе имале разне флеке и крв. Сумња се да је у кесама било и да је он бацао и опрему за чишћење, одећу, обућу, плочице из купатила, вакциони картон Ане Волш, тестеру и одећу оној која одговара оној за коју је навео да је обукла последње јутро када су се видели - навела је тужитељка.

Објаснила је да су на кесама нађени трагови соде бикарбоне, али и део огрлице која личи на ону коју је Ана носила на бројним фотографијама.

Држава Масачусетс је тражила додатно вештачење појединих елемената који су пронађени, као и ДНК анализу. Међу стварима које ће бити анализиране су и папуче на којима је пронађена крв, а сумња се да се на њима налази ДНК Брајана и Ане Волш. Једна од Гугл претрага на коју треба обратити пажњу је она од 27. децембра када је оптужени гуглао која је савезна држава најбоља за развод. Тужилаштво сумња да је Брајан Волш убио Ану и раскомадао тело, а потом и покушао да очисти сва места на којима је оставио свој ДНК.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".