Из Сектора за ванредне ситуације саопштили су да Србија спремно дочекује најављене велике падавине и да су предузете превентивне мере. Припадници Сектора за ванредне ситуације су на терену, обилазе становништво које потенцијално може бити угрожено дајући савете.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић наводи да нема места паници, јер су послата сва упозорења командантима штабова на терену односно председницима општина и градоначелницима како би обратили пажњу на сва места где евентуално може доћи до проблема.

О ситуацији на терену и спремности Србије, поводом најављених падавина у Србији, водитељка јутарњег програма Редакција Курир телевизије Оља Лазаревић разговарала је са Бобаном Стевановићем, замеником начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Испричао је каква је ситуација на терену након очекивања пораста водостаја.

- Током ноћи је дошло до изливања реке Грабовице на територији општине Сјеница и услед изливања дошло је до плављења 40 објеката у насељу Букреш, шест објеката у центру града и котларнице у основној школи "12. децембар". Извршена је евакуација трочлане породице из превентивних разлога - каже Стевановић.

Најугроженије територије југозапад и запад Србије

- Облачни систем захвата једним делом територију Србије на западу и југозападу, ми смо акценат ставили на реку Лим код Пријепоља, Бродарево - рекао је.

Командатима штабова на терену послата су упозорења.

- Сектор за ванредне ситуације је по пријему информација од Републичког хидрометеоролошког завода проследио је све информације начелницима штабова и градоначелницима на угроженим територијама и предложио превентивне и оперативне мере мере како би се предупредиле нежељене ситуације - испричао је Стевановић.

Грађани да слушају упуте и препоруке стручњака

- Оно што је најбитније је да грађани слушају препоруке стручњака, локалних штабова за ванредне ситуације и да се у складу са тим препорукама понашају - рекао је Стевановић.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".