Југослав Николић, директор РХМЗ издао је рано упозорење на велику количину падавина, а оно се односи на период од 16. до 22. 01. 2023 године.

- Облачност са Јадрана условиће у току седмице велику количину падавина, пре свега на подручју БиХ и Црне Горе. Највише кише у Црној Гори ће пасти у уторак и среду (17 - 18. 01.), када се очекује од 100 - 150 л/м2, локално и више. Ова зона са обилном кишом својом периферијом захватиће западне делове Косова и Метохије, као и југозападну Србију (јужно од линије Прибој - Пријепоље - Сјеница - Нови Пазар према граници са Црном Гором) и на том подручју условити преко 40 л/м2, за 24 х. Додатна неповољност је та што падавине у Црној Гори неће престати све до недеље (22. 01.), што ће представљати додатни притисак на водотоке који долазе са тог подручја - каже он.

Додаје, у првом делу седмице (16 - 19. 01.), услед прилива топлијег ваздуха са Медитерана, у већини предела ће падати киша, док се снег очекује само на највећим висинама изнад 1500 - 1600 метара.

- Са падом температуре, у петак и наредног викенда (20 - 22. 01.) киша ће прећи у снег у већини крајева, а снежни покривач ће се прво формирати у југозападној, западној и северозападној Србији. Ситуација је у даљем праћењу и на дневном нивоу ћемо издавати најновија метеоролошка упозорења на количину падавина, а крајем седмице и на појаву снега - нагласио је он.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".