Непозната женска особа, средњих година, која је данас око 12 сати скочила са Варадинског моста у Дунав, у Новом Саду, извучена је жива из реке и послата на даље лечење. Нажалост, упркос напорима лекара она је убрзо преминула.

- Наша екипа је по позиву у 11.45 часова на Кеју помогла збрињавање женске особе средњих година која је скочила са Варадинског моста. Урађена је кардиопулмонална реанимација и потом је превезена на кардиологију Института у Сремској Каменици – изјавио је др Зоран Круљ из новосадске Хитне помоћи.

Засад није познато због чега је жена покушала суицид, а очевици кажу да је без иједне речи прескочила ограду и скочила с моста у реку.

Упркос великим напориома лекара, несрећна жена је преминула од последица скока у реку.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић". На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

(Информер)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".