Певачица је сумирала утиске из 2022. године.

- Остављам све што је ружно, а све што је лепо сам узела и држим чврсто у свом загрљају. 2022. година ми је била лепа и успешна, било је доста дружења са публиком, упознала сам заиста дивне људе... Било је разних ситуација, памтим само лепе тренутке - признала је Јована.

Јована је открила шта је најлепше што јој се догодило у протеклој години. те се осврнула на партнера.

- Снимила сам песму, имала сам велики концерт у Цириху, много је било тих турнеја. Волим свој посао и сваки тренутак ми је био леп и божанствен. Живи смо, здрави смо, прегурали смо и ову годину... Гурамо даље.

Фото: АТА имагес

 

- Па, мој партнер! Увек се нађе неко... Шалу на страну, нема проблема, нема никаквих трзавица нити љубоморе. Ја не бих ни била у таквој вези где је присутна велика посесивност, симбиоза и патологија, мислим да то није здраво и особа која се тако понаша према свом партнеру, у питању је само несигурност, ништа друго - казала је она.

Певачица се осврнула и на  обичаје у њеном дому око новогодишњих и божићних празника.

- Нова година као Нова година, ради се, па и нисам код куће. Али морам да кажем за Божић, односно Бадњи дан, то је коринђање! Нажалост, мени је мама то стрално куцала, односно коринђала, али откад је преминула, ја сам то преузела на себе. Бацам орахе по целој кући, па говорим: "Здравље, љубав, радост", благосиљам, унесем сено испод стола. Жито, бадњак, па вечера, посна трпеза на води, па разне ђаконије, бадем, лешник, суво воће... Свега има! У поноћ идем на свету литургују да се причестим, а ујутру јагњетина у рерни! То ми је мама увек спремала, сада спремам ја. Буде ми лепо, али дође ми и да се расплачем, фали ми мама... Али, наравно, радујем се, то је најрадоснији празник и све буде још слађе након поста.

Певачица је открила која сећања је највише вежу за период празника, те се осврнула на смрт мајке.

- То су та сећања! Ноћ пред празник, мама је умела по целу ноћ да спрема, меси, знате како су то старије жене радиле... Само да деци не фали ништа, да све буде како треба за празнике. Па и кад је слава у питању, увек је водила рачуна о свему томе. А сада, некако су ми Божић и Васкрс, те литургује, то ми фали... Никад живот не може да буде исти када изгубите оба родитеља, тата сам изгубила када сам имала 20 година, а маму сад. Није више исто... Знам да ћемо се срести једног дана, уз Божју помоћ.

Фото: М. Лабудовић

 

- Много. Ја свако вече палим кандило и кадим кућу, и тако се увек расплачем. Видим мамину слику, подсети ме, и тако када сам сама, избацим све из себе, исплачем се. После је сањам, па одем на гробље сваке недеље и однесем јој кафу, испричам јој шта има ново... Тешко јесте, једног дана ћемо сви отићи, а сигурна сам да ћемо се срести, у то сам убеђена. Има доста "неверних Тома", али кад Господ позове - то је то. Да поживим још 50 година, биће ми доста - рекла је певачица кроз смех.

- Кад год ми треба загрљај, фали ми њен загрљај, као и да је пољубим, да ми каже: "Сине, и то ће проћи"... Увек ми одзванјају њене речи: "Не свађај се никад, повуци се, пусти, све ће се само решити, лепа реч гвоздена врата отвара, језик главу сече", то су све неке стандардне ствари, али истините. Фали ми кад ми је најтеже, али и кад ми је најлепше. Мамин загрљај ништа не може да замени - са кнедлом у грлу признала је она.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".