Чишћење шпорета ће вам бити далеко лакше уз смесу коју ћете сами направити, а требаће вам пар састојака које сигурно већ имате у својој кухињи. 

Састојци:

- 1 кесица прашка за пециво
- сок од једног лимуна
- пола чашице за ракију течности за судове

Припрема:

Све што је потребно јесте да ове састојке помешате и добићете пасту, коју нанесите на запрљане рингле. Добро истрљајте мекшом четкицом.

Уколико постоје тврдокорније мрље можете да их истрљате жицом за судове пазећи да рингле и шпорет око њих не изгребете. Поквасите сунђер што топлијом водом, па онда и њим истрљајте површине рингле. На крају покупите вишак течности и пребришите рингле сувом крпом.

Фото: Профимедиа

 

Додатни трик је да кад су рингле скроз хладне нанесете смесу од две кашике соде бикарбоне и пола чаше сирћета. Састојке сједините у посуди, добро промешајте, па нанесите смесу на рингле и оставите око два сата, да мрље у потпуности смекшају. Пажљиво орибајте рингле сунђером или мање грубом жицом, исперите и пребришите их. 

Како би рингле биле у потпуности чисте и суве, што је веома битно како не би зарђала површина, након чишћења укључите све рингле и држите их тако тек толико да се загреју, а затим их искључите. Овако ће се осушити и бити у потпуности дезинфиковане и чисте.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".