У Јеличином стану доминира стилски намештај, књиге и слике које је доносила са путовања, украсне свеће и топла атмосфера.

- Иако сам одрасла на Звездари, навикла сам се на Врачар, јер сам овде већ три деценије и он је за мене срце града. Као и сви људи који станују у овом крају, највише волим Каленић пијацу. Поред ње волим и старе кафане које полако изумиру. Врачар има и Београдско драмско позориште са својим специфичним репертоаром, а у овој општини је и Дадов, где су многи глумци направили прве кораке. Људи који овде станују изузетно су везани и за Градић Пејтон, који памтим још од доба када се изградио и за све нас представљао једно модерно здање истиче глумица.

Фото: РТС принтскрин

 

Открива да јој је омиљнени део трпезарија, те је њу уређивала само по свом укусу.

- Највише времена проводим у трпезарији, па сам се потрудила да је уредим онако како се то мени допада. Када сам се доселила, ту су биле цветне тапете које су ми се у први мах свиђале. Међутим, јарке боје су временом почеле да ми сметају. Моја кухиња је мала, што је добро, јер ми је све надохват руке. Када сам се уселила, једино ту нисам мењала ништа, осим беле технике, пошто ми се чинило да је ово одлично решење - описује Јелица.

Фото: РТС принтскрин

 

Наглашава да су свећњаци незаобилазни део њеног ентеријера, као и да није љубитељ модерних лустера.

- Свеће често палим и преко дана, а увече обавезно, јер оне амбијенту дају посебну атмосферу. Веома сам везана и за слике које сам сместила у сваку просторију. Овај стан је срећом салонски и има доста зидова, па сам на њих могла да распоредим сва уметничка дела која сам годинама прикупљала. Да сам купила стан новијег датума, вероватно бих неке морала да ставим у оставу - сматра легендарна Кока из култне серије "Бољи живот".

Фото: РТС принтскрин

 

Додаје да јој је најдража девојка са шеширом уметнице Ане Бартони, коју је са супругом донела из Италије.

- Били смо на путовању и у галерији у Риминију видели то предивно дело, које сам морала да имам. Пролазили смо кроз различите перипетије да би је пренели преко границе, али не жалим због тога. Кад год је погледам, осетим неко олакшање, јер имам утисак да ме чува - са сетом у гласу прича драмска уметница.

Фото: РТС принтскрин

 

Иначе, Јелица је годинама била у браку са политичарем Милошем Сретеновићем, који је био старији од ње 15 година, а у браку су добили две ћерке. Управо је од њега добила за прву годишњицу брака један од најдрагоценијих антиквитета у њиховом стану - огледало Наполеона III.

- То је један од првих антиквитета које смо унели у наш дом. Да останем без њега, била бих веома несрећна. Иако се не везујем за намештај и није ми жао када променим ствари у кући, не могу да замислим животни простор без тог огледала. Исто такво поседује и Скупштина града, као и још неколико породица у Београду. Преко пута њега су моје најдраже лутке – Милева и Алберт Ајнштајн, које сам купила на Каленић пијаци. Пошто је Алберт био веома несташан и понекад груб према својој жени, увек их намештам тако да је он грли - закључила је Јелице Сретеновић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".