У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас је саслушан Милан Т. (58) из Земуна због сумње да је 30. децембра у алкохолисаном стању скалпелом покушао да убије бившу ванбрачну супругу Д.П. у једном београдском тржном центру.

Осумњичени се на саслушању бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да му одеди притвор да не би утицао на сведоке и да не би поновио у кратком временском периоду.

Милану Т. се на терет му се ставља кривично дело убиство у покушају.

Према наредби о спровођењу истраге, Милан Т. је 30. децембра око 18 часова, на другом спрату тржног центра, пришао Д.П. с леђа и ухватио је левом руком за косу, па јој је скалпелом, који је држао у десној руци, задао један убод у пределу врата.

Жена је успела да се одбрани, али ју је осумњичени оборио на под где јој је задао још један убод скалпелом у пределу врата, наневши јој посекотину.

Двојица присутних грађана успели су да савладају Милана Т. и задрже га до доласка полиције, а Д.П. је превежена колима Хитне помоћи у Ургентни центар. Милан Т. је критичном приликом имао у крви 0,86 промила алкохола.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".