Када је у питању порођај, једно од главних правила јесте да не смете доћи са налакираним ноктима.

Многима није јасно због чега ово правило важи, а док једни сматрају да је сасвим у реду, други су мишљења да лак никако не може да нашкоди трудници, а ни беби.

Ипак, поставља се питање шта је прави разлог оваквог правила и зашто је забрањено на порођај доћи са налакираним ноктима?

Фото: Профимедиа

 

Прави разлог лежи искључиво у здрављу и безбедности труднице. Лак за нокте, на порођају, је забрањен из једног изузетно важног разлога - преко боје ноктију се може видети много тога, од различитих промена у телу породиље, па све до компликација након порођаја, а докторима то представља први знак да са породиљом, заправо, нешто није у реду.

Промене на ноктима које се могу приметити током порођаја важне су лекарима како би на време открили могуће компликације.

Фото: Профимедиа

 

Када су нокти породиље безбојни и природно ружичасти, све је у реду. Али, уколико дође до промене у боји, те постану бели, жути или модри - то показује недостатак кисеоника у организму, што је веома опасно током порођаја.

Управо зато је важно да нокти породиље не буду намазани, како би се овакав проблем на време открио, што може да буде пресудно по здравље труднице.

(24седам)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".