Хрватски фудбалер Дејан Ловрен направио је скандал на прослави бронзане медаље са Светског првенства у Катару, пошто је у једном локалу заједно са Марселом Брозовићем певао песме контроверзног Марка Перковића Томпсона, док је на све то скандирао и усташки поклич "За дом спремни".

Због тога је наишао на осуду многих, чак и у Хрватској и покушао је да се одбрани преко Инстаграма, а међутим када ни то није прошло - гостовао је у емисији код истомишљеника Велимира Бујанеца, иначе новинара кога прате проусташки ставови.

У таквом окружењу Ловрену није било тешко да "пусти језик" и обрачуна се са онима који га критикују, најавивши чак и тужбе, међутим није открио и кога планира да тужи, нити због чега.

"Месец дана, откако смо кренули на Светско првенство нисам отворио новине. Знам да је то притисак и на мене, и на селектора и на остале. Још до данас нисам отворио нити једне новине. Сви су ми испричали како су писали о мени. Ја да сам салутирао фашистички? Нека их буде срам! Тужбе сам већ припремио. Ту нема опроштаја! Ја представљам своју државу и домољубље. Никад не позивам на насиље и мржњу. Да, био сам полупијан, али и с разлогом срећан. Спреман сам за своју државу! Зар ја то не могу изјавити? Представљам своју државу и народ који можда нема глас. Ако ја не могу то рећи, ко ће рећи?", рекао је Ловрен у емисији "Бујица" и додао ће ће "тужити једног по једнога", али да никада никога није вређао.

Поручује да је дочек из 2018. године "био спонтанији" када је Шиме Врсаљко певао, док га је сада нервирало што је за све постојао протокол. Испоставиће се, протоколом је било забрањено и да се певају песме Марка Перковића Томпсона, чак се спекулише да је Ловрену "отет микрофон" због тога.

"Доста је то шкакљиво питање. Нисам за ову сцену из 2018. (водитељи искључују струју Томпсону, прим. аут.) ни знао, први пут видим то с Модрићем и Томпсоном. Био сам негде иза. Искрено, шокантно. Али опет, запевали смо. То је поента свега. Колико год то та нека мањина није допуштала. Ми, када се скупимо, сви кренемо као један. Могу да нас ућуткају само краткорочно и неће нас ућуткати. Ја сам за своју домовину спреман! Ја је волим, а да ми то неко брани, то нећу допустити. Нећу се у својој држави срамити наших домољубних песама. Никад нисам нити ћу позивати на мржњу и насиље јер за то нисам, али да ми нетко брани да нешто певам, то нећу. Имам пријатеље из Србије, поштујемо се међусобно и немам с њима никаквих проблема. Не желим нити улазити у те теме!", закључио је Ловрен, преноси "Вечерњи лист" његове речи из емисије.

(Курир спорт)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".