- Нема битних промена у синоптичким поставкама. Снажан утицај Атлантика који се над западном, северном и делом средишње Европе огледа у релативно топлом, ветровитом и кишовитом времену, а над нашим делом Европе доминацијом антициклона ће се наставити барем у наредних 10 дана до две недеље.

Повремено ће до нас пристизати сасвим ослабљени фронтални поремећаји који ће доносити пролазна наоблачења са кишом, док се пролазан снег очекује само на високим планинама. Како падавине неће бити обилне, а температуре свакако остају необично високе веома је извесно да ни највише планине региона неће имати снега до краја ове и почетком следеће године, објавио је Чубрило на Фејсбуку.

Како је најавио, данас ће бити топло, док већ сутра стиже мање освежење.

- У петак ће бити необично топло, субота ће донети мање освежење, док ће затим у наредна два дана владати право децембарско пролеће уз максимуме који би у наредни понедељак понегде могли бити и око +17 степени Целзијуса.

Мало израженије освежење се очекује око 27. децембра и после тог датума се осим мањег захлађења очекује и повратак слабих, јутарњих, мразева, најавио је.

- Међутим сам крај ове и почетак наредне недеље ће донати доминацију антициклона уз суво, стабилно и релативно топло време. Изузетак ће бити само делови региона где се магла и ниски облаци дуже задрже те ће тамо због температурне инверзије бити тмурно и хладно.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".