Чудни су путеви Господњи, давно је речено. Синиша Михајловић преминуо је у петак у болници у Риму после трогодишње борбе са леукемијом. Његова смрт завила је у црно не само његову породицу и пријатеље, већ и целу Србију и Италију, две земље које је сматрао својим отаџбинама и у којима се најбоље осећао.

Синиша Михајловић рођен је у Вуковару, а детињство је провео у Борову. Његова породица води порекло из Републике Српске, а по оцу Богдану за крсну славу Михајловићи имају Светог Николу. Вољени Миха биће сахрањен на своју крсну славу, а његова породица по оцу која живи у лијевчанском селу Кукуље код Српца обележиће тај дан паљењем славске свеће и посном вечером.

Колико има симболике у повезаности Синише Михајловића и Светог Николе показује и чињеница да је легендарни фудбалер 29. маја 1991. године на стадиону у Барију који носи име по великом хри{}анском светитељу, са Црвеном звездом освојио трофеј Купа европских шампиона. Миха је у тој утакмици био један од најбољих фудбалера црвено-белих. Беспрекорно је одиграо дефанзиву, одрадивши сваки тактички задатак који је пред њега поставио тренер Љупко Петровић. На крају, био је стрелац поготка из пенала, када је шутирао четврти у серији.

Сахрана Синише Михајловића биће у понедељак у Риму, у базилики "Санта Мариа дегли Ангели е деи Мартири", ренесансној цркви из 16. века коју је подигао Микеланђело Буонароти. Како преносе италијански медији, општина Рим ради на припреми гробног места на гробљу "Кампидољо" где ће почивати прослављени фудбалер.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".