Због набројаних последица у зимском периоду, врло је важно  правилно неговати кожу које продиру дубоко у поре. Као прву омоћ наводе се четири савета: 

Прва препорука је хијалуронска киселина:

Врло је важно подсећати лепши пол које су добробити које садржи ова супстанца. Полисахарид природно се налази у нашим ћелијама и помаже одржавање оптималног нивоа влажности. Хијалуронска киселина (ХА) одговара свим типовима коже, има важну улогу у зарастању рана, али се њен проценат смањује са годинама. Одлична је комбинација са осталим витаминима и већином познатих састојака. Заслужна је за глаткоћу и продужени осећај хидратације јер привлачи молекуле воде и до хиљаду пута веће тежине од сопствене. То је чини магичним састојком који ће омогућити заувек пожељан осећај мекане и хидриране коже. Потражите формулације које садрже најмање један одсто ХА како бисте уз себе имали максимално ефикасан производ.

Фото: Профимедиа

 

 

Ц витамин: 


Витамин ц је популаран као неприкосновени антиоксиданс, а његова локална употреба кроз примену серума или крема може утицати на побољшање текстуре и тона коже. Употреба серума на бази овог витамина једном дневно допринеће томе да ваше лице боље подноси неповољне услове и хладноћу, јер ће га витамин Ц штитити од слободних радикала. Употреба витамина Ц помоћи ће у затезању бора, јачању тонуса и уједначавању тена. Овај састојак познат је по томе што је нестабилан па је препоручљиво да потражите формуле које су добро заштићене и долазе у тамним паковањима, пише Елле.рс.

Церамиди: 

Неизоставне су градивне јединице коже, а чине приближно 50 одсто епидермиса. То су заправо липиди, односно масноће које омогућавају кожи да делимично пропушта воду што доприноси њеној једрини и мекоћи. Уједињени са уреом и холестеролом, они заједничким снагама чувају влажност и онемогућавају губитак воде. Присуство церамида у епидермису обезбеђује кожну баријеру чија је улога пре свега заштитна. Недостатак церамида изазива перутање, непријатно затезање, свраб и сувоћу. Коришћењем производа који у свом саставу имају ове чудесне липиде, убрзаћете опоравак коже уколико је већ дошло до оштећења, а превентивном употребом пружићете јој једно од најбољих могућих средстава за негу и заштиту. На смањење церамида утиче прекомерна употреба агресивних чистача као и коришћење вруће воде током умивања. Креме са церамидима су нешто пуније текстуре па је пожељно наносити их увече због веће могућности регенерације и упијања хранљивих састојака.

Фото: Профимедиа

 

Сквален:

Не би га требало мешати са скваленом који је природни продукт наше коже и један од чинилаца себума. Он хидрира и штити, а његова количина током година опада што доводи до сувоће. У козметици се сквален најчешће замењује скваланом, који је стабилнија, хидрогенизована верзија сквалена. Ова компонента, која је у суштини емолијентна маст, не запушава поре, не масти већ повећава способност апсорпције других хранљивих састојака из крема и серума. Погодан је за све типове коже, а нарочито суву. Изузетно је значајно користити га током зимских, ветровитих месеци будући да успешно доприноси очување влаге ефикасно штитећи епител од исушивања и иритације. Може се користити у јутарњој или вечерњој рутини и изузетно се брзо упија.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".