Само на југу биће облачно време, а у току ноћи наоблачење у свим крајевима. Најнижа температура од минус осам до нула степени, а највиша од нула до шест степени Целзијуса.

Дуваће слаб и променљив ветар.

Време у Београду

У Београду ће данас бити хладно уз слаб до умерен јутарњи мраз. У току дана сунчано са слабим променљивим ветром. Најнижа температура од минус шест до минус три, а највиша око два степена.

Релативно неповолјна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника. Опрез се саветује астматичарима и цереброваскуларним болесницима. Болови у мишићима и нерасположење су могући као метеоропатске реакције.

Ледена киша и снег

У среду на подручју источне Србије у току дана очекују се мешовите падавине (ледена киша и снег). Касније после подне, увече и у току ноћи снег ће се интензивирати уз стварање снежног покривача висине од 5 цм у нижим до 15 цм у вишим пределима.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

 

Нагле промене времена

У већини крајева Србије данас бити претежно сунчано, а само на југу умерено облачно и хладно уз слаб и умерен јутарњи мраз (од -8 до 0 °Ц) и локално маглу. Дневна температура од 0 до 6 °Ц.

У среду ујутро хладно уз слаб и умерен мраз. У току дана на северу Србије претежно облачно и углавном суво, а падавине се очекују у крајевима јужно од Саве и Дунава (од 10 до 20 мм за 24 х). У већини нижих предела услед пораста температуре очекује се да снег пређе у кишу, док ће у источној Србији падати ледена киша и снег уз интензивирање падавина касније после подне, увече и у току ноћи када ће доћи до стварања снежног покривача висине од 5 до 15 цм. У кошавском подручју дуваће умерен и јак, на југу Баната олујни југоисточни ветар.

У четвртак мало до умерено облачно, топлије и суво уз краткотрајно слаблјење ветра.

У петак осетно топлије са максималним температурама од 6 °Ц у Тимочкој Крајини до 18 °Ц у западној Србији и поново ветровито - киша и плјускови се прво очекују у Војводини, а после подне уз променљиву облачност локално и у осталим крајевима.

У току ноћи (16/17.12.) на северозападу, а у суботу и у осталим крајевима захлађење уз јак северни ветар и краткотрајни прелазак кише у снег.

У недељу суво и хладно са јутарњим мразем, а почетком наредне седмице (19 - 20.12.) поново топлије.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".