Јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак, који је наводно снимљен за време једног часа у ОШ "Свети Сава" из Врчина, а на којем се чује наставница, која је и разредни старешина, како ученицима прети "плаћеним батинашима".

- Нисте ви ни паметнији, ни јачи од нас. Ако ништа друго, имам више пара од тебе да платим некога да те бије сваки дан. Веруј, већ ми је доста и деце и школе и васпитања. Заслужили сте батине, заслужили сте да будете доведени у ред. Значи, ако ништа друго нећу ја да прљам руке, него ћу другима да дам да те лепо млате, све док се не доведеш у ред - чује се на објављеном снимку.

Не може се утврдити да ли је разредни старешина упутила ове речи једном ученику или ученицима. Снимак је направио један од ученика који је укључио камеру како би се чуло изговорено, кријући је испод клупе.

Снимак можете погледати на овом линку.

Из ОШ "Свети Сава" из Врчина потврдили су да је снимак настао у овој школи.

- У складу са тренутном ситуацијом и снимком који је објављен на друштвеним мрежама, школа је поступила у складу са Протоколом поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, и предузете су све мере у складу са законском процедуром. Ангажован је Тим за заштиту од насиља и пошто се ради о малолетним лицима, до окончања поступка нисмо у могућности да дајемо даље информације - наводи директор ОШ "Свети Сава", Добрица Синђелић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".