Сагава је умро од упале плућа 24. новембра, а на сахрани су били присутни само чланови његове породице. Није одржана никаква јавна церемонија, рекли су његов млађи брат и пријатељ у саопштењу, преноси Даилy маил.

Сагава је 1981. године студирао у Паризу када је позвао студенткињу Рене Хартвелт у свој дом.

Упуцао ју је у врат, силовао је, па наредних неколико дана јео делове њеног тела.

Сагава је након тога покушао да делове тела закопа у Булоњску шуну. Ухапшен је неколико дана касније и признqао је злочин полицији.

Међутим, 1983. године француски медицински стручњаци су га прогласили неспособним за суђење и првобитно је држан у психијатријској установи пре него што је депортован у Јапан 1984. године.

Породица жртве је у то време тражила да му се у Јапану суди за злочин, како "убица никада не би био на слободи".

Међутим, по доласку у Јапан, јапанске власти су га прогласиле здравим, одлучиле да је Сагавин једини проблем "аномалија карактера" и да му није потребна хоспитализација.

 

 

Јапанске власти нису биле у могућности да добију досије његовог случаја од својих француских колега, који су сматрали да је случај затворен, остављајући убицу да слободно хода.

Сагава није крио свој злочин и искористио је своју озлоглашеност, укључујући и мемоаре налик роману под називом "У магли" у којима се присећао убиства са живописним детаљима.

Упркос ужасним детаљима убиства и недостатку кајања, Сагава је на неки начин постао звезда и редовно је давао интервјуе домаћим и страним медијима годинама након повратка у земљу.

Последње године живота живео је са братом, наводно је био у инвалидским колицима због бројних здравствених проблема.

Али није показао никакве очигледне знаке кајања или промене, рекавши за Вице у интервјуу из 2013. док је гледао постере јапанских жена: "Мислим да би биле укусне".

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".