Славни глумац Ирфан Менсур прославио је почетком године 70. рођендан, а смрти је, према сопственим речима, гледао више пута у очи.

Током страшних деведесетх година прошлог века и рата на подручју бивше Југославије глумац се први пут суочио са смрћу, други пут је "дах" смрти осетио пред операцију срца, а и прошле године је имао много среће.

Фото: Алекса Станковић

 

 

- Била је 1992. година, а ја сам имао пиштољ у устима. Буквално! Могао сам тада да нестанем - испричао је глумац за Курир.

- У популарној кафани "Ступица", крај Југословенског драмског позоришта, тада су се окупљали глумци, али и припадници разних кругова, па и полусвета и криминала. Неки примитивни људи, кад је све било сиво, желели су да се сви презивамо на ић. Са Жарком Лаушевићем су то вече хтели да попију пиће, а мене су терали зато што се зовем Ирфан Менсур - описао је глумац вече које се умало завршило трагично.

После тога је отишао из Србије и експресно добио шведско држављанство, али је његов очух приметио да у пасошу има и неки водени жиг који Швеђани нису имали - ознаку да је политички избеглица.

- Једини сам човек који је вратио шведски пасош - рекао је Менсур, који се није осећао као политички избеглица, желео је само "да се све смири и да се тај кукољ истреби".

Зато је ову исправу вратио, па са југословенским пасошем отишао прво у Лондон, Копенхаген, затим у Шведску, па назад у Србију. Ту је наставио каријеру и обогатио је новим улогама, али и отпочео романсу, а затим и брак са Срном Ланго, која је већ имала сина Алексу.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- Желео сам да изградим своју лозу и оставим свој траг и зато сам име свог оца узео за своје презиме. Остављам три човека иза себе, Филипа, Павла и Алексу. Алексу делим с његовим оцем - каже глумац и додаје:

- Одгајио сам га од његове друге године. Он му је тата, а ја сам му ћале.

Глумац је признао и да се смрти не плаши:

- Не плашим се тог издисаја. Кад сам одлазио на операцију да ми уграде три бајпаса, знао сам да иза себе остављам нешто.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".