Бојовићево пуштање из затвора у Шпанији одлагано је до сада два пута. Последњи датум који су шпанске власти проследиле Србији је 30. новембар.

Припадници МУП биће Бојовићева пратња од тренутка када га шпанске власти пусте из затвора. Бојовић кога описују и као “највећег мафијаша Балкана” допутоваће у Србију редовном авионском линијом.

Извор “Блица” наводи да по доласку у Београд Бојовић треба да прође процедуру утврђивања идентитета, а потом подноси захтев за лична документа и пасош.

- Документа Луке Бојовића су истекла током издржавања затворске казне и нису више важећа - каже извор “Блица”.

Он је имао и држављанство Босне и Херцеговине, али га се одрекао пре десетак година.

Фото: Јутјуб/принскрин/2012nbavideos

 

Против Бојовића се у Србији не води ниједан судски поступак, нити има потерницу. Практично, по доласку он је за домаће правосудне органе слободан човек. Како се претпоставља, он ће у Србији боравити кратко. Иако се не може са прецизножћу тврдити јер за сада нема довољно података, Бојовић ће сачекати документа, а потом се упутити ка једној од држава за коју му не треба виза. Држава у коју не сме да иде је Шпанија у којој ће му по пуштању бити забрањен улазак.

Док је боравио у затвору, умро му је отац Вук Бојовић, дугогодишњи директор београдског Золошког врта, а убијен му је 2013. године млађи брат Никола, који није имао никакве везе са криминалом. Верује се да ће Лука Бојовић обићи очев и братов гроб пре одласка из Србије.

Са пуштањем и повратком Бојовића аналитичари подземлја најављују крвави пир. Враћа се у земљу у тренутку рата између шкаљараца и кавчана, а томе се придодаје и како се наводи Бојовићева жеља за осветом. Чињеница је међутим, да грубо речено, изворни непријатељи Бојовића више нису међу живима. Спекулише се међутим, да листа за одстрел увек постоји и да ће Бојовић желети да освети смрт кума Драгослава Милорадовића, адвоката и пријатеља Драгослава Мише Огњановића, али и сарадника Синише Милића Боскета.

Фото: Архива Новости

 

Бојовић у Београду има мајку и сестру, али према незваничним наводима због сигурности извесније је да ће време у Србији ипак провести у ‘штек стану’. Повратак боса Бојовићевог ранга уздрмао је подземље и последњих дана се спекулише да би у Србији могли да се окупе и његови сарадници. Међу првима то је Филип Кораћ, који слови за Бојовићеву десну руку. Кораћ је од јуна ове године на условној слободи након пресуде у Загребу за фалсификовање хрватског пасоша.

Бојовић је ухапшен у Валенсији тако што је праћена његова супруга. У Шпанији је 2014. године осуђен на 18 година затвора због организованог криминала, али му се у казну рачунају и претходне две године, које је провео у притвору. За фалсификовање исправа изречено му је три године затвора, за злочиначко удруживање пет, а за поседовање оружја десет година робије.

Када је реч о Србији, Виши суд у Београду у августу 2016. наредио је повлачење потернице за Бојовићем, јер је ослобођен оптужби за више убистава и покушаја убистава у Србији. За њим је 2010. била расписана потерница јер је Тужилаштво за организовани криминал покренуло истрагу против њега због сумње да је био на челу криминалне групе, као и да је био организатор убиства Бранка Јефтовића Јорге 2004. и покушаја убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића Шока. После суђења у одсуству, Специјални суд у Београду ослободио га је свих оптужби због недостатка доказа, а ту пресуду потврдио је и Апелациони суд и тада је повучена потерница за њим.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".