Беким Фехмиу је упознао многе светске лепотице као што су: Ава Гарднер, Марта Келер, Ширли Мекејн, Ингрид Тулин, Клаудиа Кардинале, Кендис Берген, Росана Скијафино, Ана Мофо... Ниједна од ових познатица није могла да замени Бранку Петрић иако су многе желеле да буду на њеном месту.

Ово двоје наших глумаца упознали су се на београдској академији за позоришну уметност, где је она дошла из Новог Винодолског, а он из Сарајева, преко Косова. 

Једна од највећих љубави у Југославији почела је као пријатељство крајем педесетих година прошлог века. 

 

 

- Био је ненаметљив и ничим није давао до знања да га нека девојка привлачи. Али је девојке привлачио и да ништа не чини, што је свакако било интригантно. Кад је реч о нама, није то била љубав на први поглед. Неколико година ми је био само колега - присећала се Бранка.

Колега је престао да буде 1960, а супруг је постао 1968. године када се и родио њихов старији син Уликс који је такође познати глумац.

Фото: Архива Новости

 

 

1967.године излази филм "Скупљачи Перја" који је био номинован за "Оскара" и захваљујући главној улози у том остварењу Беким је постао и велика звезда, након чега су уследили ангажмани у Италији и САД, сарадње са великим продуцентом Дином де Лаурентисом и Шарлом Азнавуром и појављивања са многим холивудским лепотицама.

Фото: Архива Новости

 

 

Све то време уз њега је била Бранка, пуна љубави према Бекиму и поверења у снагу њиховог брака, ретко љубоморна на неку лепотицу с насловнице, јер на крају крајева, и она је стварала успешну каријеру у Југославији и пленила пажњу колега, критичара и публике. 

Деведесете, мрачне године на Балкану, донеле су помрачење и у Бекимовом животу. Погођен свим дешавањима, поносни Југословен албанског порекла се повлачи у себе, а 2010. године у стану на Звездари окончава свој живот самоубиством из пиштоља .

- Склон сам да мислим да још нисам окренуо ту страницу живота која суди и пресуђује. Свестан сам, ипак, да се свакодневно окрећу странице живота и да само од нас зависи којој ћемо дати значај - записао је три деценије раније.

Бранкa и Беким поред сина Уликса имају и млађег сина Хедона кога глума никада није привлачила и власник је једне познате пекаре у Београду. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bekim Fehmiu (@fehmiu.bekim)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".